Valorant dwingt Windows 11-beveiligingsfuncties af

Er is nog steeds veel verwarring over Windows 11, hoewel het pas over een maand is uitgebracht, en een van de grootste problemen is de TPM 2.0-vereiste voor het nieuwe besturingssysteem om te beschermen tegen firmware-aanvallen. Hoewel deze beveiligingsfunctie kan worden omzeild om Windows 11 uit te voeren, lijkt het erop dat Riot Games en Valorant al begonnen zijn met het afdwingen van de maatregel – dus Windows 11-pc’s zonder TPM 2.0 kunnen Valorant niet draaien.

Hoewel Windows 11 pas op 5 oktober officieel beschikbaar is, kunnen geïnteresseerde gebruikers al een paar maanden een preview-build downloaden – en het lijkt erop dat de nieuwste versie van het nieuwe besturingssysteem een ​​onaangename verrassing bevat voor de dappere gamers die gebruikte tijdelijke oplossingen om TPM 2.0-beveiligingsvereisten te vermijden.

Zoals ik het zag XDA-ontwikkelaarsGebruikers zijn echter begonnen te melden dat getroffen Windows 11-gebruikers die proberen Valorant te spelen, foutmeldingen ontvangen die aangeven dat de huidige build van Riot’s anti-cheat-service vereist dat Vanguard zowel TPM 2.0 als Secure Boot inschakelt – waardoor ze uit de spel.

De reden dat Riot dit afdwingt, is dat de firmware van de “Trusted Platform Module” het voor spelers moeilijk maakt om vals te spelen, omdat valsspelers die zijn verbannen niet meteen een nieuw apparaat-ID kunnen vervalsen. Gezien hoe nuttig het is voor ontwikkelaars, is het ook mogelijk dat de TPM 2.0-vereiste niet geïsoleerd blijft van Windows 11 voor Valorant – aangezien Riot heel goed in staat is om het ook op Windows 10 op te leggen.

READ  Blaseball komt volgende maand terug, en eindelijk zal ik ontdekken wat Blaseball is

Het lijkt ook zeer waarschijnlijk dat de beperking niet beperkt zal zijn tot alleen Valorant, aangezien het waarschijnlijk is dat alle populaire multiplayer-games op pc graag een van de Windows 11-functies ondersteunen die vals spelen ernstig zouden belemmeren. We zullen gewoon moeten afwachten of Fortnite ook TPM 2.0 gaat bestellen.

{“Scheme”: {“Pagina: {“Inhoud: {“Titel: “Valorant dwingt beveiligingsfuncties van Windows 11 af”; “Type: “Nieuws”; “Categorie: “Courage”))}, “Gebruiker” : {“loginstatus “: false}, “game”: {“publisher”: “Riot Games”, “genre”: “”, “title”: “Valorant”, “genres”:[]}}}}

Written By
More from Max Mcgee

Hier is Grove Street in GTA 5 opnieuw gemaakt in Cities: Skylines

Er is meestal niet veel cross-over tussen de strategie van Paradox en...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *