VALORANT pro vier maanden gevangen gezet voor matchfixing

Twee Singaporezen, van wie er één een professional is Valorant speler, beschuldigd van corruptie als onderdeel van een matchfixing-schandaal dat teruggaat tot de Ignition Series-toernooien in 2020.

leuk vinden Oorspronkelijk gerapporteerd door The Straits Timesen Malcolm Chung Wai Kiat, 25, en Ryan Tan Shern, 21, waren betrokken bij het plan waarbij Tan geld verstrekte dat Chung nodig had om op te wedden Valorant De wedstrijd die hij opzettelijk verloor.

Na elkaar zes jaar lang te hebben gespeeld tegenaanval, zou Tan naar verluidt in augustus 2020 $ 740 (S $ 1.000) van Chong hebben geleend, maar hij kon het geld niet terugbetalen vanwege gokverliezen. Om het geld terug te krijgen, leende Tan nog eens $ 2.216 (S $ 3.000) van zijn broer voordat hij het aan Chong overmaakte. Volgens rapporten gebruikte Chung het geld vervolgens om vijf weddenschappen te sluiten tegen zijn team in een aanstaande professionele wedstrijd Valorant overeenkomst.

Chung was de aanvoerder van het RSG Resurgence Esports-team Valorant die in september 2020 deelnam aan de Epulze Royal SEA Cup, een evenement waar hij deel van uitmaakte Valorant Ignition Series en kwam met een prijzenpot van $ 25.000. In dit toernooi verloor zijn team alle 6 maps om als laatste uit de groepsfase te komen, waaronder een verlies tegen de Vision Strikers tijdens de beroemde winning streak van 102 wedstrijden van het team.

De wedstrijd in kwestie was op beschuldiging van matchfixing tegen BlackBird Ignis, die RSG met 0-2 verloor met een score van 10-13 5-13 nadat Chung, volgens plaatsvervangend procureur-generaal David Menon, “opzettelijk slecht presteerde en zijn teamgenoten om ook slecht te presteren”. BlackBird omvatte drie leden van het huidige IGZIST-roster die de zevende plaats behaalden tijdens de tweede splitsing van Valorant Uitdagers Japan 2023.

READ  De nieuwste PlayStation 5-update heeft eindelijk manieren toegevoegd om de invoervertraging te verminderen, maar het zal waarschijnlijk nog niet veel betekenen om gamers te bestrijden.

Het plan leverde het paar een uitbetaling op van $ 5.187 (S $ 7.019), waarvan $ 2.697 (S $ 3.650) werd teruggegeven aan de broer van Tan. Chong hield $ 2.000 (S $ 2.719) en $ 480 (S $ 650) ging naar een vriend van Tan.

Dit kwam in juni 2021 aan het licht toen de COO van Resurgence aangifte deed wegens matchfixing. Beide partijen werden vervolgens op 5 augustus beschuldigd van corruptie, waarbij Tan op 5 januari schuldig pleitte, terwijl Chung op 26 mei schuldig werd bevonden.

Tan kreeg de opdracht om ten minste zes maanden “gevangenisstraf” te ondergaan, terwijl Chung vier maanden gevangenisstraf zou uitzitten. Correctionele training bestaat uit opsluiting in een centrum dat werkt volgens een zeer strikt regime en dieet, een vorm van rehabilitatiestraf die normaal gesproken aan verslaafden wordt gegeven.

Gerelateerd: Het Young NA Dota 2-team bevindt zich in een schandaal waarin wedstrijden worden opgelost die misschien niet echt bestaan

Hoewel de meeste onderzoeken naar matchfixing in esports binnen de scene worden afgehandeld door toernooiorganisatoren, is dit de tweede keer Valorant Een Pacific Rim-professional is in minder dan een jaar gearresteerd wegens matchfixing Toch een zeer vergelijkbare situatie in de Australische scene.

Tijdens de LPL Legends Fall Cup in juli 2021 gooide Bliss-speler Ty “junglew0w” O’Donnell een wedstrijd die hij aan het spelen was nadat hij en vriend Eli Clarke op de wedstrijd hadden gewed. Het duo verdiende $ 4.500 (AU $ 7.000) aan het plan.

Hoewel ze in september 2022 werden veroordeeld, was de straf veel minder zwaar dan in het geval van Tan en Chong, waarin het Australische paar een “goed gedragsgarantie” van 12 maanden kreeg, gedwongen om geld te betalen aan gokbedrijf Ladbrokes, en donaties doen aan liefdadigheidsinstellingen voor gokhulpmiddelen.

READ  Ontwikkelaar die ervan wordt beschuldigd gestolen Elden Ring-animaties te gebruiken, haalt activa op na de reactie van Epic

Riot Games heeft geen van de spelers die betrokken zijn bij competitieve of algemene schorsingen voor matchfixing publiekelijk vrijgegeven. Geen van de spelers heeft echter meer dan een jaar professioneel gestreden.

Over de auteur

Haider Gohar

Freelancer voor Dot. Ze coverde eerder Rainbow Six voor SiegeGG terwijl ze haar diploma economie behaalde. Ik ben nu verslaafd aan VALORANT en RDR2.

Written By
More from Aubrey Mason
In december komen er nog drie games naar Stadia
De officiële communityblog van Stadia heeft aangekondigd dat er deze maand nog...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *