Valve vermindert Steam Deck shader-caches, waardoor er meer ruimte overblijft voor games

Valve vermindert Steam Deck shader-caches, waardoor er meer ruimte overblijft voor games

Het updaten van het open source videostuurprogramma van Steam Deck zal de cachebestanden van je handheld met meer dan de helft verminderen.

Dit blijkt uit computer spelletjeswaarin stond dat deze update de bestandsgrootte met “ongeveer” 60 procent zal verkleinen.

Even snel voor degenen die, zoals ik, niet zo technisch ingesteld zijn als de anderen: Steam Decks zijn er in specifieke formaten in termen van intern SSD-geheugen. Deze zijn echter niet bijzonder groot, hoewel het geheugen kan worden uitgebreid met microSD-kaarten. Dus nu Valve van plan is de grootte van de shader-cache te verkleinen, zal deze update meer ruimte maken voor games op de console.

Valve vierde onlangs de eerste verjaardag van het Steam Deck.

Nu voor de technische chat. In wezen is er een aanstaande Steam OS-update die een nieuwe iteratie van de Mesa grafische driver bevat, versie 23.1. deze chauffeur[re-implements] RADV-pijplijncache gebaseerd op de populaire vk_pipeline_cache”, een wijziging die de grootte van het game-shader-cachebestand dat door Steam OS wordt beheerd, zou moeten verkleinen.

Valve’s Pierre-Loup Griffis vertelde PC Gamer dat hij verwacht dat vooraf gebouwde schaduwcaches de bestandsgrootte met “60 procent” zullen verminderen.

Griffais voegde er echter aan toe dat dit niet noodzakelijkerwijs van toepassing is op alle games op je laptop, aangezien de update “niets zal veranderen voor de grootte van de geconverteerde video-opslagplaatsen, die ook zijn gemarkeerd met ‘pre-shader cache’ in de gebruikersinterface. koppel.” Dus, iets om te overwegen als je nog steeds op zoek bent naar manieren om ruimte vrij te maken op Steam Deck.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *