Van de meest winstgevende game op Xbox zijn 300 miljoen exemplaren verkocht

Van de meest winstgevende game op Xbox zijn 300 miljoen exemplaren verkocht

Minecraft heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen exemplaren verkocht op alle platforms, waardoor het na Tetris de best verkochte game aller tijden is.

Bekijk galerij – 3 foto’s

De meest winstgevende en best verkochte game op Xbox heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. We hebben het natuurlijk over Minecraft; Van de op Voxel gebaseerde Mega-Hit zijn nu meer dan 300 miljoen exemplaren verkocht op alle platforms, van meerdere consolegeneraties op PlayStation en Xbox tot pc en mobiel.

“Nu we ons 15-jarig jubileum naderen, blijft Minecraft een van de best verkochte games aller tijden, met meer dan 300 miljoen verkochte exemplaren, een prestatie waar niemand van had kunnen dromen toen we allemaal onze eerste blokken aan het leggen waren.” Mojang aangekondigd. En ja, Minecraft bestaat volgend jaar 15 jaar.

Van de meest winstgevende game op Xbox werden in 152023 300 miljoen exemplaren verkocht

Het laatste door Microsoft gerapporteerde aantal is 238 miljoen verkochte exemplaren van Minecraft vanaf 2021, en deze bijgewerkte verkoopstatistiek betreft meer dan 62 miljoen exemplaren in de afgelopen twee jaar. Dat is een ongelooflijke sprong in aankopen, en de tweejarige groei van Minecraft is groter dan de totale verkoop van sommige volledige videogamefranchises (Metal Gear Solid, Tekken, Street Fighter en Mega Man hebben allemaal minder exemplaren verkocht in hun leven dan de recente stijging in Minecraft-verkoop). .

Minecraft is misschien wel het best verkochte videospel aller tijden, maar er wordt gezegd dat de Tetris-serie de 495 miljoen verkopen heeft overtroffen, maar exacte cijfers zijn moeilijk vast te stellen.

Microsoft heeft nu twee videogamefranchises waarvan meer dan 300 miljoen exemplaren zijn verkocht; Van het eerder genoemde Minecraft en na de fusie tussen Activision en Blizzard heeft de Call of Duty-franchise ruim 425 miljoen games verkocht.

READ  NASA brengt weer een gratis Xbox-game uit, compleet met prestaties (1000G)

Tijdens de hoorzitting van de FTC tegen Microsoft bevestigde Tim Stewart, CFO van Xbox Games, dat Minecraft eigendom was van het bedrijf. Het meest winstgevende videospel

V Is Minecraft een belangrijke inkomstenbron voor Xbox?

Ja.

V Hoe verhoudt Xbox zich tot sommige andere platforms die er zijn?

Het is de kleinste

V Hoe verhoudt het zich tot PlayStation en Xbox?

Bijna tweemaal zo groot.

V Hoe zit het met Nintendo?

Hij is bijna twee keer zo groot als de PlayStation. 4x Xbox-formaat.

V Als je de netto-inkomsten vergelijkt met de brutomarge, hoe winstgevend is Minecraft dan?

Minecraft is een van de meest winstgevende first party-games, zo niet de meest winstgevende.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *