Vandaag heb ik geleerd dat je over planten en bloemen kunt leren met alleen je iPhone-camera

Soms, zelfs als tech-reporter, zou je verbaasd kunnen zijn over hoe snel de technologie evolueert. Voorbeeld: ik heb vandaag pas geleerd dat mijn iPhone een functie biedt die ik al lang wilde hebben: de mogelijkheid om planten en bloemen te selecteren uit slechts een foto.

Het is waar dat veel apps van derden deze functionaliteit al jaren bieden, maar de laatste keer dat ik het probeerde, was ik teleurgesteld over de snelheid en nauwkeurigheid. En ja, er is Google Lens en snapchat-scanmaar het is niet altijd handig om een ​​app te openen die ik anders niet zou gebruiken.

Maar sinds de introductie van iOS 15 afgelopen september heeft Apple zijn eigen versie van deze visuele zoekfunctie geïntroduceerd. het heet visueel zoekenwat erg goed is.

Het werkt gewoon. Open eenvoudig een foto of screenshot in de Foto’s-app en zoek naar het blauwe “i”-pictogram eronder. Als er een kleine glimmende ring omheen zit, heeft iOS iets op de foto gevonden dat het kan identificeren met behulp van machine learning. Klik op het pictogram en klik vervolgens op Zoeken en het zal proberen wat nuttige informatie te vinden.

Door op het “i”-pictogram te klikken, krijgt u doorgaans meer informatie over wanneer de foto is gemaakt en uw camera-instellingen. Als de ring fonkelt, zijn er ook visuele zoekgegevens te zien.

Nadat u op het “i”-pictogram hebt geklikt, heeft u de mogelijkheid om naar meer informatie te zoeken op basis van enkele van de geselecteerde categorieën.

Het werkt niet alleen met planten en bloemen, maar ook voor oriëntatiepunten, kunst, huisdieren en “andere dingen”. Het is natuurlijk niet perfect, maar het heeft me vaker verrast dan teleurgesteld. Hier zijn enkele voorbeelden van mijn filmrol:

Visueel zoeken werkt op oriëntatiepunten, dieren en kunst, maar ook op planten en bloemen.
Foto: rand

Hoewel Apple deze functie vorig jaar op WWDC aankondigde, heeft het de exacte beschikbaarheid ervan niet aangekondigd. (Ik zag het via een link in een van mijn favoriete technische nieuwsbrieven, excessief.) Zelfs de officiële Visual Look Up-ondersteuningspagina biedt gemengde berichten, die u op één plaats vertellen dat het “alleen VS” is en vervolgens andere compatibele regio’s vermeldt in andere pagina.

visueel zoeken hij is Het is nog steeds beperkt beschikbaar, maar de toegang is sinds de lancering uitgebreid. Het is nu beschikbaar in het Engels in de VS, Australië, Canada, het VK, Singapore en Indonesië; in het Frans in Frankrijk; in Duitsland in Duitsland; in het Italiaans in Italië; En in het Spaans in Spanje, Mexico en de Verenigde Staten.

Het is een leuke functie, maar ik vroeg me ook af wat visueel zoeken nog meer kan doen. Stel je voor dat je bijvoorbeeld een foto van je nieuwe kamerplant maakt en Siri vraagt: “Wil je dat ik herinneringen instel voor een bewateringsschema?” Of, als je een foto maakt van een leraar die op vakantie is, laat Siri dan op internet zoeken naar openingstijden en waar je kaartjes kunt kopen.

Dat heb ik lang geleden geleerd Het is dwaas om je hoop op Siri te vestigen Iets te geavanceerd doen. Maar dit zijn het soort functies dat we uiteindelijk zouden kunnen krijgen met toekomstige AR- of VR-headsets. Laten we hopen dat als Apple dit soort functionaliteit biedt, het een nog grotere plons maakt.

READ  Hackers hacken Electronic Arts en stelen de broncode en tools van het spel
Written By
More from Lesley Curry
Vergrendel je telefoon tegen indringers en hackers
is van jou Telefoon Vol geheimen, of je er nu zo over...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *