Varkens die rondzwerven in het COVID-19-ziekenhuis in India, wijzen op een slecht beheer van de pandemie

Pigs run around at hospital

Een video is op sociale media viraal gegaan en toont de erbarmelijke toestand van een COVID-19-ziekenhuis in een zuidelijke staat van India. De video toont een kudde varkens die door de gangen van het ziekenhuis rennen, waar COVID-19-patiënten worden behandeld. Verschillende mensen hebben de video op sociale media gedeeld en uitten hun angst voor het slechte management van een ziekenhuis.

De video toont doktoren en patiëntenmedewerkers in de gangen, waar varkens en biggen vrij rondlopen. Het personeel kan worden gezien terwijl ze hun plicht vervullen, volledig gestoord door de aanwezigheid van de kudde, die gromt en piept terwijl ze zich verplaatsen in het ziekenhuis.

De virale video roept zorgen op over hygiëne in een instelling waar COVID-19-patiënten worden opgenomen. Het incident trok de aandacht van de lokale ministers en de minister van Volksgezondheid, die de nodige maatregelen hebben gelast om de kwestie aan te pakken.

Coronavirus patiënt in het ziekenhuis

Representatieve afbeeldingHoffelijkheid: REUTERS / Deense Siddiqui

Minister van Volksgezondheid Karnataka B Sriramulu heeft de ziekenhuisautoriteiten opgedragen ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten zich niet herhalen. Priyank Karge, wetgever van het lokale congres, beweerde dat de ziekenhuizen in het Karnataka-district slecht werden beheerd.

Coronavirus in India

India meldde op zondag 19 juli de hoogste eendaagse piek van 38.902 gevallen van coronavirus en 543 sterfgevallen in de afgelopen 24 uur. Het land heeft de grens van 1,1 miljoen overschreden en is uitgegroeid tot het zwaarst getroffen land door het coronavirus. India volgt alleen de VS en Brazilië, maar het dagelijkse aantal is meer dan in beide landen samen. Er zijn meer dan 373.000 actieve gevallen in India en 26.268 sterfgevallen als gevolg van het virus.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *