Veel medewerkers willen geen volledige terugkeer naar kantoor

Meer dan 80% van de Nederlandse werknemers wil na de coronapandemie niet volledig vanuit het kantoor weer aan het werk, een percentage dat in lijn ligt met het mondiale gemiddelde. Dit blijkt uit onderzoek van MobileIron, het op mobiele apparaten gerichte beveiligingsplatform voor de Everywhere Enterprise. Dit ondanks het feit dat een kwart van de medewerkers in ons land ook aangeeft dat het geïsoleerd zijn van het team de grootste belemmering voor de productiviteit was in de afgelopen periode.

COVID-19 heeft de manier waarop mensen werken duidelijk veranderd en heeft de reeds bestaande trend van thuiswerken verder versterkt. Dit brengt ook beveiligingsproblemen met zich mee voor IT-afdelingen, aangezien werknemers steeds vaker hun persoonlijke apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot zakelijke gegevens en services. Een bijkomend obstakel voor de “Everywhere Enterprise” – waar werknemers, IT-infrastructuren en klanten overal zijn – is dat werknemers geen prioriteit geven aan beveiliging. Uit het onderzoek blijkt dat een kleine 30% van de Nederlandse medewerkers IT-beveiliging een lage prioriteit geeft, wereldwijd is dat 33%.

Gedistribueerd en op afstand werken creëert een nieuw dreigingslandschap, waarbij kwaadwillenden zich steeds vaker richten op mobiele apparaten via phishingaanvallen. Deze aanvallen variëren van eenvoudig tot geavanceerd en hebben meer kans van slagen omdat veel werknemers niet weten hoe ze een phishingaanval kunnen herkennen en voorkomen. Zo blijkt dat 44% van de Nederlandse werknemers (en 43% wereldwijd) niet precies weet wat een phishingaanval is.

“Mobiele apparaten zijn overal en hebben toegang tot bijna alles. Toch beveiligen de meeste medewerkers hun apparaat niet goed, wat hackers de kans biedt om hiervan te profiteren ”, zegt Arjan Veenboer, Regional Sales Director bij MobileIron. “Hackers weten dat werknemers hun slecht beveiligde mobiele apparaten vaker dan ooit gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens en richten zich steeds meer op deze apparaten met hun phishing-aanvallen. Elke organisatie moet een beveiligingsstrategie opstellen waarin mobiele apparaten centraal staan. Dit moet de gebruikerservaring en maximale productiviteit voor werknemers op elk apparaat benadrukken, ongeacht waar ze werken, zonder hun persoonlijke privacy in gevaar te brengen. “

READ  ION van Microsoft streamt live

Uit het onderzoek kwamen vier medewerkersprofielen binnen de Everywhere Enterprise naar voren die na de lockdown zijn ontstaan. Het blijkt ook dat mobiele apparaten een belangrijkere rol dan ooit spelen bij het garanderen van productiviteit:

Hybride Henry

Werkt meestal in de financiële of commerciële dienstverlening of in de publieke sector.
Verdeelt zijn tijd tussen thuiswerken en naar kantoor gaan voor fysieke vergaderingen; hoewel deze werknemer graag vanuit huis werkt, is het isolement van collega’s nadelig voor zijn productiviteit.
Vertrouwt op een laptop en mobiel apparaat, gecombineerd met veilige toegang tot e-mail, CRM-applicaties en samenwerkingstools om productief te blijven.
Is van mening dat IT-beveiliging productiviteit garandeert en de gebruiksvriendelijkheid van apparaten verbetert. Tegelijkertijd is deze medewerker maar gedeeltelijk op de hoogte van phishingaanvallen.

Mobiele Molly

Is altijd onderweg en werkt op verschillende mobiele apparaten, zoals tablet en smartphone, en vertrouwt regelmatig op openbare Wi-Fi-netwerken voor zijn werk.
Vertrouwt op externe samenwerkingstools en cloudoplossingen om het werk gedaan te krijgen.
Beschouwt onbetrouwbare technologie als het grootste obstakel voor productiviteit, omdat deze altijd in beweging is en afhankelijk is van mobiele apparaten.
Beschouwt IT-beveiliging ook als een belemmering voor de productiviteit omdat het de mogelijkheid om taken te voltooien vertraagt; deze medewerker is ervan overtuigd dat IT-beveiliging nadelen heeft voor de persoonlijke levenssfeer.
Werknemers met dit profiel klikken het meest waarschijnlijk op een kwaadwillende link omdat ze afhankelijk zijn van mobiele apparaten.

Bureaublad Dora

Ziet isolatie van teamgenoten en thuiswerken als een belemmering voor de productiviteit en kan niet wachten om terug te keren naar kantoor.
Werkt liever op een vaste plek op een desktopcomputer dan op een mobiel apparaat.
Leunt sterk op productiviteitssuites om te communiceren met collega’s binnen en buiten het kantoor.
Beschouwt IT-beveiliging als een lage prioriteit en laat het aan de IT-afdeling over om hiervoor te zorgen; ook deze medewerker is zich maar gedeeltelijk bewust van phishingaanvallen.

READ  Barendrechts Dagblad | De Barendrechtse Challenge gaat 172 wedstrijden redden in 2020

Frontline Fred

Werkt in de frontlinie in sectoren als zorg, logistiek en retail.
Werkt op vaste en specifieke locaties zoals een ziekenhuis, winkel of magazijn; deze medewerker kan dus niet op afstand werken.
Is afhankelijk van het werken aan speciaal gebouwde apparaten en toepassingen zoals die worden gebruikt in de gezondheidszorg en magazijnen; is niet zo afhankelijk van het persoonlijke apparaat om productief te zijn als de andere profielen.
Beseft dat IT-beveiliging essentieel is om productiviteit mogelijk te maken; deze werknemer kan het zich niet veroorloven dat zijn apparaat of applicatie uitvalt, gezien het specialistische karakter van zijn functie.

“Nu meer werknemers dan ooit afhankelijk zijn van mobiele apparaten om productief te blijven en overal te werken, moeten organisaties een beveiligingsaanpak zonder vertrouwen omarmen om ervoor te zorgen dat alleen vertrouwde apparaten, apps en gebruikers toegang hebben tot het bedrijf. bronnen ”, zegt Veenboer. “Organisaties moeten zichzelf ook beter beschermen tegen mobiele dreigingen, aangezien cybercriminelen steeds vaker sms-berichten, sociale media, productiviteitstoepassingen en berichtenapps gebruiken om phishing-links te delen. Om ongeautoriseerde toegang tot bedrijfsgegevens te voorkomen, moeten organisaties antiphishingtechnologie gebruiken die verder gaat dan zakelijke e-mail. Alleen dan blijven gebruikers veilig, ongeacht waar ze werken en welke apparaten ze gebruiken.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1.200 medewerkers in de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland. Het rapport van de werknemersprofielen kan hier worden gedownload koppeling.

More from Madison Garrett
De PS3 Classic kan weer tot leven komen op PS5 en PS4
De PS3-klassieker kan nieuw leven worden ingeblazen op de PS5 en PS4,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *