Veel restaurants in India sluiten hun deuren: Zal ​​de horeca de nieuwe Covid-19 normaal overleven?

Restaurants

In de nasleep van de Covid-19-pandemie zijn de inkomsten van horecaketens en de F & B-winkels de afgelopen maanden sterk gedaald en staan ​​veel restaurants op het punt te worden gesloten. Een interessante observatie van de Federation of Hotel and Restaurant Associations of India (FHRAI) merkte op dat meer dan 70 procent van de hotels en restaurants in India binnen 30 tot 45 dagen na de COVID-19-uitbraak naar sluiting staarde.

Volgens analisten hebben kleine op zichzelf staande eetgelegenheden, cafés en informele hotspots te maken met het rimpeleffect van de langdurige landelijke lockdown die de winstmarges heeft geschaad en het vertrouwen van de klanten heeft beïnvloed om na te denken over verminderde onvoorspelbare voetstappen de laatste tijd, ondanks dat de lockdown in bepaalde gebieden is versoepeld .

Restaurant dinerenPixabay

Impact van Covid-19 veroorzaakte lockdown op de horeca

Toprestaurants zoals Indigo Deli, The Olive Group en Smoke House Deli, internationale bakkerijmerken zoals Le Pain Quotidien betalen een hoge prijs voor de verstoring veroorzaakt door Covid-19.

Verhuurders dragen verder bij aan de problemen door niet opnieuw te onderhandelen over de verhuur en de regering van haar kant heeft nog geen reddingspakket aangekondigd voor de restaurantindustrie om hen te helpen de crisis te overleven. Volgens een eerder rapport van ET hebben de eethuisjes die zijn heropend na een lockdown van twee maanden gerapporteerde voetstappen van slechts 5-8% pre-COVID-19-niveaus.

Anurag Katriar, president van NRAI, die DeGustibus Hospitality runt, heeft aangekondigd vier restaurants in Mumbai te sluiten, waaronder ShoSha in Navi Mumbai, D: oh in Thane en Andheri West, en Indigo Deli in Kurla. Ongeveer 25 tot 30 outlets van het merk Wow! Momo wordt binnenkort in alle steden gesloten.

Aangezien bedrijfsmodellen moeten worden vernieuwd in de nieuwe Covid-19-norm van de toekomst, moet er ook een verandering komen in de bedrijfsmodellen van belanghebbenden, voedselaggregators en verhuurovereenkomsten voor verhuurders. Om het hoofd te bieden aan financiële druk en liquiditeitsbeperkingen, zijn veel restaurantexploitanten op zoek naar concessies en uitstel van huur.

Mirchi & Mime en Madeira & Mime kondigden de sluiting op Instagram aan en zeiden: “Met grote droefheid kondigen we de permanente sluiting van beide restaurants aan vanwege Covid-19 en de daaropvolgende uitval met onze verhuurder in de richting van minnelijke huurvoorwaarden.”

Mirchi & Mime en Madeira & Mime kondigen de sluiting van de activiteiten aanInstagram

In Bangalore, de bevolkte IT-hub van het land, zijn veel gastronomische restaurants en informele ontmoetingsplekken gesloten vanwege door Covid-19 veroorzaakte langdurige vergrendeling. Mysore’s iconische Hotel Southern Star, een populaire bezienswaardigheid op Vinobha Road die al meer dan vier decennia hoog staat, sloot vorige maand zijn deuren door meer dan 80 van zijn werknemers en stafleden te ontslaan.

Volgens het onderzoek van Crisil: “Georganiseerde restaurants zijn goed voor 35% van de Indiase restaurantindustrie, geschat op Rs 4,2 lakh crore in fiscaal 2019. Diners zijn 75% van de georganiseerde restaurants, en online bezorging / afhaalrestaurants maken de resterende 25% goed. . “

Rahul Prithiani, directeur van CRISIL Research eerder vermeld, “De georganiseerde sector heeft sinds de lockdown een omzetdaling van 90% gezien. Dine-in is niet operationeel en online bestellingen zijn met 50-70% gedaald. En wanneer de lockdown wordt opgeheven, zal het herstel naar verwachting slechts geleidelijk zijn. Dit geldt speciaal voor Mumbai en Delhi NCR, die bijna de helft uitmaken van de georganiseerde restaurantindustrie in India. “

Mensen dineren in een restaurant

Mensen dineren in een restaurantPixabay

Gezien de lage vraag, verminderde voetgangersaantallen en gevolgde sociale afstandsnormen, voorspelde Crisil dat restaurants de eerste 45 dagen na het opheffen van de lockdown op 25-30% van hun maandelijkse serviceniveaus zullen werken, wat de financiële gezondheid van veel restaurantexploitanten in gevaar brengt hoge kosten voor het opnieuw openen van verkooppunten en een omzetdaling van 40-50% die zou kunnen leiden tot negatieve operationele marges voor dit fiscale jaar.

De daling van de omzet van restaurants zal op zijn beurt gevolgen hebben voor tuinbouwers, zuivelproducenten, voedselverwerkers, leveranciers en logistieke en bezorgpartners. Ongeorganiseerde voedselproducenten, waarvan vele met een hoge exposure naar de restaurantsector, zullen het hardst worden getroffen door een sterke daling van de massale vraag van deze fiscale.

In de hoop te overleven en te herleven

Veel restaurants rekenen nu op afhaalrestaurants, bezorgkits en verpakt voedsel als nieuwe inkomstengenererende mogelijkheden om het hoofd boven water te houden. Na het ontgrendelen van 1.0, was de aanvankelijke vraag van de klant naar afhaalrestaurants, thuisbezorging en bezoeken traag en lauw, ondanks de standaard operationele procedure (SOP) die door de overheid werd aanbevolen voor een soepele werking en werking van de voedsel- en drankindustrie (F&B).

Restaurants hebben te maken met angstpsychose van het coronavirus bij klanten, die nu diep geworteld lijkt te zijn in de hoofden van de mensen, die nu voorzichtigheid en scepsis observeren bij het ondernemen om zich te socialiseren over lekker eten.

Zelfstandige café-outlet

Zelfstandige café-outletPixabay

Hoewel er talloze redenen zijn waarom klanten ervoor kiezen om niet uit eten te gaan, zijn prominente daarvan de veiligheids- en hygiënische omstandigheden, de afwezigheid van een vaccin / tegengif voor het geval ze een virus oplopen door voedsel, en een verminderd besteedbaar inkomen in de handen van klanten .

Terwijl aan de ene kant angst de hoofden van klanten in de war brengt, hebben restaurants aan de andere kant te maken met operationele problemen zoals tekort aan geschoolde arbeidskrachten, uitdagingen op het gebied van arbeidskrachten, hogere bedrijfskosten en stijging van de prijzen van de inkoop van grondstoffen (ingrediënten), waarbij de toeleveringsketens enorm worden verstoord in de afgelopen maanden.

Ook zijn de openingstijden van restaurants in het hele land veranderd, waarbij grote ketens om 19.00 uur zijn gesloten, dit betekent dat het diner niet buiten plaatsvindt en de lunch, ontbijtoptie levert sowieso niet veel inkomsten op. Dus, heel wat restaurants die na de lockdown opengingen, zijn in dagen gesloten vanwege een gebrek aan commerciële levensvatbaarheid om bedrijven open te houden onder de huidige omstandigheden.

Restauranteigenaren rekenen nu op hoop op Unlock 3.0, om de normale werktijden te herstellen en weer op de been te komen, terwijl het enige tijd zal duren om de gevoelens van klanten weer tot leven te wekken, totdat ze zich veilig voelen en zich uitleven en zich overgeven aan een gastronomische ervaring met vrienden en familie , zoals de goede oude tijd van het verleden. Terwijl uw favoriete restaurants zich voorbereiden om u terug te verwelkomen, eist de nieuwe Covid-19 normaal een grotere focus op contactloos bezorgen van eten en stressvrij dineren.

READ  RGG Studio Boss legt uit waarom de Yakuza-serie is omgedoopt tot Like a Dragon in the West

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *