VGC’s Persoon van het Jaar: Phil Spencer

Welkom bij VGC’s 2020 Awards. De komende week maken we elke dag de door ons gekozen winnaars voor vijf categorieën prijzen bekend, met als hoogtepunt onze Game of the Year op 29 december.

2020 was een jaar van blockbusters en meeslepende werelden, met een consolelancering die 12 maanden afrondde waarin videogames misschien nog nooit zo belangrijk zijn geweest vanwege hun escapisme en sociale krachten.

Samen met onze pool van deskundige freelancers heeft VGC zijn favoriete spellen van het jaar in verschillende categorieën gekroond. Felicitaties aan de winnaars – en tot volgend jaar!

VGC’s prijzen voor 2020

Persoon van het Jaar: Phil Spencer
Innovatie van het jaar: Onthuld op 26 december
Platform van het jaar: Onthuld op 27 december
Ontwikkelaar van het jaar: Onthuld op 28 december
Spel van het jaar: Onthuld op 29 december


VGC’s Persoon van het jaar: Phil Spencer

Het grootste compliment dat je de leiding kunt geven Xbox aan het einde van deze generatie is dat ze het erover eens zijn dat ze de leiding hebben weggegooid. Er zijn maar weinig consoleaankondigingen in de geschiedenis die zo verwikkeld waren in misverstanden en een volledig gebrek aan zelfbewustzijn als die van de Xbox One.

Halverwege die conferentie betrad Phil Spencer het podium in zijn rol als algemeen directeur van Microsoft Game Studios EMEA. Voordat hij naar de troon van Xbox klom, zei hij dat Microsoft “de krachten had gebundeld met de beste uitgevers in de industrie om exclusieve content te brengen, content eerst naar Xbox te brengen en om van ons platform de beste plek te maken om te creëren”.

7 jaar later voelt het alsof zijn visie eindelijk bij elkaar komt.

READ  Xbox geeft gratis cadeaubonnen weg voor de Countdown Sale 2020

De Xbox van 2020 kon in sommige opzichten niet verder verwijderd worden van het begin van de generatie, maar in andere vertoont het opvallende gelijkenis met Phil’s oorspronkelijke boodschap.

Phil Spencer is VGC’s Persoon van het Jaar.

In plaats van samen te werken met uitgevers om exclusieve aanbiedingen te brengen, heeft Xbox zijn armen geopend voor Sony en Nintendo die, terwijl ze stoppen bij het zetten Halo oneindig Aan PS5, heb gezien Kratos en Master Chief rennen zij aan zij door de wereld van Fortnite.

In een poging om content eerst naar Xbox te brengen, Microsoft stemde in met de overname van ZeniMax Media voor $ 7,5 miljard dollar. Het is moeilijk om een ​​meer dramatische zet in het constante schaakspel voor te stellen dat exclusief is voor derden dan Fallout, The Elder Scrolls en Doom allemaal onder je dak te brengen.

Hoewel, in wat een veelzeggend teken is van hoe succesvol de boodschap van eenheid van Phil Spencer en Microsoft is geweest, veel mensen op dit nieuws reageerden met de veronderstelling dat Bethesda Game Studios ‘volgende games Starfield en The Elder Scrolls VI zouden op andere platforms verschijnen. Dat is het soort first-party Xbox geworden onder Phil Spencer, een bedrijf dat het gevoel heeft dat het spelers op de eerste plaats zet.

In een interview met Tamoor Hussain van GameSpot, toen hem werd gevraagd naar de identiteit van Xbox, antwoordde Spencer:

‘We doen iets anders. We doen niet aan de traditionele bouw van een console, neem je oude console en stop hem in de kast en er zijn vier of vijf nieuwe games voor de nieuwe console en je vergeet de oude dingen en je speelt alleen met mensen die de nieuwe hebben ding. We zien Xbox meer als een ecosysteem, als een platform op veel schermen. “

“Hij voelt zich nooit als een zakelijk pak … Er is een transparantie en de bereidheid om op iemands zwaard te vallen voor Phil Spencer waardoor hij zo hoog aangeschreven staat onder de spelers.”

Hoe ver verwijderd deze benadering voelt van Don Mattrick’s beruchte “we hebben een platform voor jullie, het heet de Xbox 360”Lijn kan niet genoeg benadrukt worden.

READ  Er is maar één logische keuze voor de volgende PS5- en Xbox Series X-onthulling

De lancering van de Xbox-serie X & S had het hoogtepunt moeten zijn van Phil Spencer’s wederopstanding van het Xbox-merk, en hoewel beide consoles op het gebied van hardware uitstekende technische snufjes zijn, is het ontbreken van exclusieve first-party games het enige echte struikelblok in de reis van het platform de laatste tijd. .

Halo Infinite’s vertraging in herfst 2021 was een teleurstelling voor fans, maar onder eerder management is het mogelijk om je een wereld voor te stellen waarin Halo Infinite is in zijn huidige staat uitgebracht, ongeacht de kwaliteit, simpelweg omdat het een Halo-game is en een console-lancering. Dat soort koude, kortzichtige zakelijke beslissingen lijken niet meer op Xbox’s MO.

Voor velen is de echte killer-app voor de Xbox-consolefamilie niet één game, maar Game Pass, de abonnementsservice van Microsoft die een ‘Netflix voor het platform van gamesstijl en biedt een ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding.

Spencer hield in 2020 talloze interviews vanuit zijn huis.

Dat is het echte verschil als het gaat om de Xbox van Phil Spencer. Ze slagen door niet rechtstreeks met te concurreren Speel station. Ze slagen erin door van Game Pass zo’n substantiële waardepropositie te maken dat het moeilijk is voor te stellen dat iemand een Xbox bezit en niet voor de service betaalt.

Met de uitbreiding van Game Pass naar Android-platforms en met iOS aan de horizon lijkt het niet lang voordat de Game Pass-app zo alomtegenwoordig is op slimme apparaten als Netflix of Amazon Prime.

Xbox Series X / S in de winkel

Phil Spencer heeft een aanzienlijke hoeveelheid goodwill vergaard van de meest toegewijde Xbox-fans en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Hij is een fantastisch publiek gezicht voor het merk. Hij voelt zich nooit als een zakelijk pak, en niet alleen omdat hij de voorkeur geeft aan de combinatie van een gaming-T-shirt en blazer.

READ  Yakuza: Like a Dragon komt overeen met de releasedatum van Xbox Series X.

Er is een transparantie en bereidheid om op iemands zwaard te vallen voor Phil Spencer waardoor hij zo hoog aangeschreven staat bij de spelers. En in een jaar waarin het verlies van openbare evenementen het voor gamebedrijven gemakkelijker dan ooit heeft gemaakt om zich te verbergen voor verantwoording, heeft de Xbox-baas talloze interviews vanuit zijn huis gehouden.

Het enige ontbrekende stuk in het verhaal van Phil Spencer zijn de games zelf. Na jaren van overnames, de annulering van oude projecten die voortkwamen uit het vorige regime, is de volgende reeks Xbox-games degene die groen licht kregen onder leiding van Phil Spencer.

Als de games die de Xbox van Phil Spencer kan produceren, even goed zijn als elk ander aspect van de strategie van het platform, van diensten, toegankelijkheid en openheid voor samenwerking, dan zal Xbox inderdaad op een extreem sterke plek staan.

Written By
More from Vanessa Hale

Je moet zo snel mogelijk de beste sportgame op Xbox Game Pass spelen

In een tijdperk waarin vechtspellen verdeeld zijn tussen Enorme lijsten met Fantasy...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *