Voordeel of nadeel? Ohio State heeft minder fysieke slijtage dan Clemson, maar ook minder game-ervaring

Dabo Swinney denkt dat Clemson zijn plaats in de College Football Playoff meer heeft verdiend dan Ohio State, en hij was niet verlegen om die mening te uiten.

Twee weken geleden, Zei Swinney hij vond dat de teams die meer games speelden – zoals die in de ACC, SEC en Big 12 – voor de play-offs moesten worden gekozen boven teams als Ohio State die er maar zes speelden. Hij maakte duidelijk hoeveel hij in dat standpunt geloofde toen hij de staat Ohio rangschikte 11e in de Coaches Poll, hoewel de laatste stemmingen van de Coaches Poll voorafgaand aan het bowlseizoen elk jaar openbaar worden gemaakt en het tegen de tijd dat hij stemde duidelijk was dat de Tigers en Buckeyes elkaar waarschijnlijk zouden ontmoeten in de halve finales van het CFP van dit jaar.

Het is redelijk om te beweren dat Clemson meer moest doen om zijn plaats in het GVB te verdienen dan de staat Ohio. De Tigers moesten tenslotte 10 wedstrijden winnen om hun plek in de playoff veilig te stellen, terwijl de Buckeyes er maar zes moesten winnen. Hoewel Clemson de foutmarge had om een ​​wedstrijd in de reguliere competitie te verliezen en toch de play-offs te halen, zou een luxe Ohio State dat zeker niet hebben gehad, het moest nog vier wedstrijden winnen om zijn plaats in de halve finales te veroveren, als tweede verlies zou de Tijgers waarschijnlijk hebben uitgeschakeld.

Maar dat doet er allemaal niet meer toe. Of Swinney het nu leuk vindt of niet, zijn Tigers spelen tegen Ryan Day’s Buckeyes in de halve finale van volgende week in de Sugar Bowl. Beide teams deden wat ze moesten doen om aan de selectiecommissie te laten zien dat ze twee van de vier beste teams in het universiteitsvoetbal zijn, en beide teams moeten vanaf dit punt hetzelfde aantal wedstrijden winnen – twee – om een ​​nationaal kampioenschap te winnen. .

De vraag die echter overblijft, is welk schema het een voordeel geeft bij het betreden van het CFP: Clemson, die bijna een volledig normaal seizoen aan wedstrijden heeft gespeeld sinds hij in september begon met spelen, of Ohio State, dat slechts de helft van een normaal seizoen heeft gespeeld. aan games sinds de opening eind oktober?

READ  Donal Bisht: Ik moet de lelijke kant van de tv-industrie nog zien

Aan beide kanten van de vergelijking kunnen geldige argumenten worden aangevoerd.

Clemson begon in augustus met het herfstkamp en oefent of speelt sindsdien voetbalwedstrijden, terwijl Ohio State pas eind september zijn eerste gewatteerde training van het jaar had, en dat zou moeten betekenen dat de Buckeyes fysiek frisser zijn in de play-offs.

“De mentale en fysieke tol van een seizoen, er is niemand die zou zeggen dat iemand die elf wedstrijden heeft gespeeld versus iemand die er zes heeft gespeeld, fysiek beter is of zoiets omdat het een lang seizoen is,” zei Swinney deze week. “We gaan naar week 21. Deze jongens hebben geen pauze gehad. Het was een sleur, niet alleen qua voetbal, maar ook de mentale uitdaging en de persoonlijke opoffering en toewijding die iedereen moest doen om te kunnen spelen en door te spelen.

“Elke keer dat je tussen de linies in het voetbalspel stapt, zijn dat veel oefeningen. Dat is veel lichamelijkheid. Dus ik denk zeker dat het ertoe doet. ”

Terwijl Swinney zegt dat Clemson “verreweg de gezondste is die we zijn geweest” op dit moment, hebben de Tigers hun deel van de blessures dit seizoen aan beide kanten van de bal afgehandeld en “hebben ze nog steeds niet veel mensen.” Hoewel Ohio State meer dan 20 niet-beschikbare spelers heeft gehad voor elk van de laatste twee games, waren veel van die afwezigheden het gevolg van positieve COVID-19-tests, en Ryan Day gelooft dat de Buckeyes zich op dit moment fysiek op een goede plek bevinden.

“We hebben niet zoveel wedstrijden gespeeld, dus we zijn redelijk gezond geweest in termen van lichamelijkheid”, zei Day.

De andere kant van de vergelijking is echter dat de Buckeyes niet zoveel kansen hebben gehad om beter te worden door daadwerkelijk games te spelen. En hoewel ze alle zes de wedstrijden die ze hebben gespeeld hebben gewonnen, is er reden om aan te nemen dat ze er baat bij zouden hebben gehad om meer reguliere seizoenswedstrijden te spelen.

READ  Abhay Deol over nepotisme en de reis van oom Dharmendra als een "buitenstaander"

Ondanks wat Swinney zei over de fysieke tol die zijn team heeft moeten doorstaan, hebben de Tigers hun beste voetbalseizoen ooit gespeeld – hun negende, 10e en 11e wedstrijd van het jaar – met een overwinning van 52-17 op Pittsburgh, 45- 10 winnen Virginia Tech en 34-10 winnen Notre Dame.

‘We zijn nu op ons best’, zei Swinney zondag.

De staat Ohio, aan de andere kant, betreedt het GVB met enkele belangrijke vraagtekens – met name de verdediging van de pass, die sinds het opgeven van 491 meter aan Indiana geen overtreding heeft meegemaakt die nationaal in de top 50 staat in yards per wedstrijd. Day, die liever had gezien dat zijn team de kans had gekregen om een ​​vollediger schema te spelen zoals Clemson deed, gelooft dat de Buckeyes nog niet hebben gespeeld zoals ze moeten spelen om Clemson aanstaande vrijdag te verslaan.

“We hebben zeker niet de vertegenwoordigers van het spel, vooral niet voor de jongere jongens, om erachter te komen wat ze kunnen doen,” zei Day. “En we hebben dit jaar nog niet onze beste wedstrijd gehad. We hebben een aantal goede games gespeeld, maar we hebben dit jaar niet onze beste game gespeeld en we zullen onze beste game opnieuw moeten spelen om Clemson te verslaan. ”

Ohio State zal meer Clemson-gamefilms hebben om te bestuderen dan Clemson Ohio State-tape om te bestuderen, wat de Buckeyes een voordeel zou kunnen geven bij het identificeren van de neigingen van Clemson – hoewel Swinney maandag tijdens een optreden op het ACC Network zei dat het gemakkelijker zal zijn voor Clemson’s coaches om de film van Ohio State vanuit een praktisch standpunt te bekijken.

READ  De GOP-functionaris in Minnesota treedt af tijdens een nazi-post over het mandaat van het masker

Day doet geen uitspraken over de impact van het kortere seizoen op zijn team in de play-offs. De waarheid is dat, omdat geen enkel team ooit in de College Football Playoff heeft gespeeld na het spelen van zo weinig reguliere seizoenswedstrijden, niemand echt weet hoeveel een voordeel het kan zijn om fysiek frisser te zijn of hoeveel een nadeel het kan zijn om te hebben. minder game-ervaring.

“Het is nog nooit echt gedaan”, zei Day dat hij slechts zes wedstrijden speelde voor de play-offs. ‘Dus wat betekent het eigenlijk? Ik weet het niet echt. Ik denk dat het uiteindelijk is wie beter presteert en uiteindelijk moeilijker speelt. Als je in grote games speelt, moet je op een hoog niveau presteren. Dat is echt waar het op neerkomt.

“Beide teams gaan hard spelen. Alles staat op het spel. Het is wie beter presteert, zal het eruit halen. We moeten dat doen. Of we nu zes, acht, 10 speelden of zij 12 speelden, ik weet niet wat dat echt betekent. Dus we zullen proberen ons daar niet op te concentreren. We zullen proberen de beste game uit te voeren. ”

Het enige waar beide coaches het over eens zijn, ondanks het heen en weer geklets: de Sugar Bowl wordt niet bepaald door het aantal wedstrijden dat hun teams dit jaar wel of niet hebben gespeeld, maar door wie het beste voetbal speelt op 1 januari.

‘Uiteindelijk doet dat er in New Orleans allemaal niet toe,’ zei Swinney. “Het gaat erom wie in die vier kwartalen het beste speelt.”

More from Madison Garrett

Natuur vandaag | Vlinderdata van twee natuurobservatiesystemen gecombineerd: een geslaagde pilot

NO en SNL Monitor Dit zijn de twee belangrijkste pijlers van natuurmonitoring...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *