Vierdaagse maart 2022: Handige tips

algemeen

NIJMEGEN – In Vierdaagsefeesten vind je meer dan 1.000 werken op meer dan 40 podia, in de stad, in de tuin, op de pier en op het strand. In ruim 50 jaar zijn de Vierdaagsefeesten uitgegroeid tot het grootste evenement van Nederland en een van de grootste van Europa: in zeven dagen tijd hebben meer dan anderhalf miljoen bezoekers de weg naar Nijmegen gevonden.

Maar ambitie is niet: groot, groter, groter. Van de 50 grootste evenementen van het land staat Vierdaagsefeesten ook bovenaan de lijstjes als het om sfeer gaat: in Vierdaagsefeesten vind je de leukste sfeerbeleving van Nederland!

De organisatie geeft 6 tips.

Download de app (Van locatie toestemming)

In de app kies je je favorieten en stel je je eigen blokkeerschema samen of bekijk je die op je favoriete sites. Filter op genre of laat je verrassen door de hoogtepunten uit de thema’s van Vierdaagsefeesten. Lees het laatste nieuws en veelgestelde vragen en kijk op de kaart welk programma waar draait. Bij drukte is de manometer zichtbaar op de kaart. Daarom is het ook uit veiligheidsoogpunt belangrijk dat mensen de app downloaden met toestemming van de site. Er worden geen gegevens opgeslagen en alles is volledig anoniem. Door deze functie mogelijk te maken, kunnen de Vierdaagsefeesten en de politie de drukte in de stad in de gaten houden. Goed om drukte te beheersen en overzicht te hebben op drukke tijden als rustigere plekken om te blijven dansen.

Neem je kopje mee naar de bar

READ  Google kondigt nieuwe Pixel 6-telefoon aan (maar niet voor Nederland)

Met een nieuw circulair bekersysteem zijn de vieringen van de Vierdaagse samen met de bezoeker op weg naar de groenste stad Nijmegen: de stad wordt zo schoon mogelijk achtergelaten en van de ingezamelde bekers kunnen nieuwe bekers gemaakt worden. Hoe het werkt? Bij aankoop van het eerste drankje betaal je 0,50 € als eenmalige milieubijdrage. Bij elke volgende bestelling betaalt u enkel de verbruiksprijs, mits de beker teruggestuurd wordt.

Alle buitencafés in Vierdaagsefeesten delen hetzelfde systeem en gebruiken dezelfde beker, zodat bezoekers op alle podia en stands in de binnenstad een nieuwe drank kunnen bestellen met een lege beker. Het implementeren van het bekersysteem is een karwei als nooit tevoren op zo’n groot en open evenement met zoveel verschillende ondernemers. Een spannende nieuwe zet, waarbij de hulp van bezoekers nodig is! Zet dus ook de laatste lege beker terug in de bar.

Bezoek nieuwe podia en attracties

Binnen 3 jaar waren veel ondernemers niet werkloos, want er waren dit jaar maar liefst zes nieuwe fasen in Vierdaagsefeesten. Zo kunnen bezoekers een mooie route uitstippelen langs de nieuwe plekken! Onderweg kun je ook een glimp opvangen van de nieuwe whirlpool op Plein 1944, met onderweg veel straatartiesten die bezoekers vermaken.

drink genoeg Water In de hitte

Er zijn veel gratis waterkranen verspreid over het stadscentrum. Het is te zien op de kaart en bezoekers kunnen regelmatig hun kopje bijvullen. Ook de GGD en het Rode Kruis hebben advies gegeven en de organisatie constateert dat er meerdere schuilplaatsen beschikbaar zijn waar je uit de zon kunt staan. Maar vooral jezelf goed observeren is belangrijk.

READ  hoe te downloaden en te installeren

Laat je drankjes thuis

Zo’n goed programma op veel plekken in de stad, en dat allemaal gratis? Vierdaagsefeesten zijn gratis, maar met een goede reden. Omdat bezoekers hun drankjes aan de bar kopen, kunnen de podia jaarlijks een mooi programma samenstellen. Dus laat je drankjes thuis en maak Vierdaagsefeesten mogelijk!

Gebruik het toilet (en koop een polsbandje!)

Naast alle toiletten in het stadscentrum komen er ongeveer 600 extra toiletten bij. Dit jaar legt de politie de nadruk op plassen in het openbaar, om overlast voor stadsbewoners te voorkomen. Word je gepakt, dan kun je rekenen op een boete van 150 euro. Er zijn tal van kruisen en canyons die bezoekers kunnen gebruiken om de stad schoon te houden. Zodat je niet de hele tijd naar de toiletten hoeft te duwen, is het dit jaar ook voor het eerst mogelijk om met een polsbandje overal gratis naartoe te lopen. Deze armband is te koop voor €10 in de merchandise stand op de Vierdaagsefeesten. Naast het doorlopen van de toiletten krijgen dragers elke dag een leuk extra polsbandje.

Vierdaagse wandeling in Nijmegen

zaterdag 16 tot vrijdag 22 20 juli22

Dagelijks vanaf 12.00 uur (na 00:30 en vrijdag na 01:00 alleen binnenshuis)

Toegang is gratis, behalve voor sommige binneneen programma’s

More from Madison Garrett
Beste Nintendo Switch-fitnessspellen – WWLP
Wat is de beste Nintendo Switch-fitnessgame? De Nintendo Switch is het systeem...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *