Viering van 40 jaar Roland TR 808 als 808-dag; kijk hoe het moet

TR-808

TR-808Roland

8 augustus is een belangrijke dag in de geschiedenis voor muzikanten, producers en fans die de invloedrijke drummachine herkennen. Het heet “808 Day” ter ere van de iconische Roland TR-808 drummachine – een instrument dat een cruciale rol speelde bij het transformeren van hedendaagse muziek.

De Roland TR-808 werd 40 jaar geleden op deze dag geïntroduceerd en werd de meest gebruikte betaalbare programmeerbare drummachine in plaats van het gebruik van vooraf ingestelde patronen. Het instrument, vanwege zijn kenmerkende kick en snare en andere unieke geluiden, is door de jaren heen door veel artiesten overgenomen.

“Het is moeilijk te geloven dat een in 1980 gelanceerde drummachine vandaag gevierd zou worden door liefhebbers van cultuur, muziek en design. 808DAY (ook bekend als 8 augustus) gaat over de mensen die de originele 808 ‘kregen’, de artiesten die hem naar een andere niveau en vooral, iedereen die houdt van de muziek die de 808 heeft geïnspireerd, ”schrijft Roland over de historische dag.

808 – het revolutionaire muziekinstrument

TR-808

TR-808Roland

Naarmate de muziekindustrie zich ontwikkelde en op software gebaseerde instrumenten de markt stormenderhand veroverden, is er voor velen geen vervanging van de TR-808. Het produceert geluiden als de bas, drum, snare, toms, conga, rimshot, claves, handclap, maraca, koebel, cimbaal en hi-hat. De drummachine biedt verschillende aanpassingsniveaus in tempo, maatsoort en meer. De bekendheid van het instrument leverde het een documentaire op met de titel: “808.”

808’s 40-jarig jubileum

Roland viert dit jaar 40 jaar 808 en heeft iets spannends in petto voor fans. Er is een nieuwe minidocumentaire Building The Beat met een reeks artiesten, waaronder Arthur Baker, Cozmo D, Jimmy Jam en Terry Lewis, Carl Craig, A Guy Called Gerald en Jermaine Dupri, die een nummer uit hun discografie heeft uitgekozen dat de 808 had de meeste impact op.

Voor degenen die een wandeling door de herinnering willen maken, is er een interview met Tadao Kikumoto, hoofdingenieur van de 808, die vertelt over de geschiedenis van 808 en zijn nieuwste projecten. Er is tot eind augustus meer 808-content gratis beschikbaar op Roland Cloud.

Je kunt ook meedoen aan de trend met # 808 op Twitter.

READ  Deze populaire PS4-game kost slechts $ 1 voor een beperkte tijd
Written By
More from Max Mcgee
De Sims 4 heeft meer dan 100 huidtinten toegevoegd
Eerder dit jaar, Maxis vertelde spelers dat ze de tools voor het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *