Vijender op zijn inspiratie die hem motiveerde om de Olympische medaille te winnen

Vijender op zijn inspiratie die hem motiveerde om de Olympische medaille te winnen

Ongeveer 12 jaar geleden schreef een jonge bokser uit Haryana zijn naam in de geschiedenisboeken van de Indiase sport nadat hij de eerste Olympische medaille in het boksen van het land had gewonnen. De bronzen medaille van Vijender Singh op de Olympische Spelen van Peking in 2008 veranderde het gezicht van het Indiase boksen en inspireerde velen om de sport op zich te nemen.

Maar tijdens het praten tijdens de opkomende tafeltennisser Mudit Dani’s online live chat-show ‘In The Sportlight’, onthulde Vijender hoe het kijken naar zijn landgenoot Rajyavardhan Singh Rathore op het podium tijdens de Olympische Spelen van 2004 hem inspireerde en hem hongerig maakte naar de metaal. Schutter Rathore behaalde de allereerste Olympische medaille van India in een individuele categorie toen hij zilver won in Athene, waar Vijender op 18-jarige leeftijd op zijn eerste Olympische Spelen was verschenen.

Alex Morton / Getty

Vijender Singh over hoe het is om India te vertegenwoordigen

“Het is een geweldig gevoel om je land op de Olympische Spelen te vertegenwoordigen en voor mij was 2004 veel zoals dat, want ik was blij en tevreden daar aanwezig te zijn, getuige te zijn van de openingsceremonie en de contingenten uit andere landen te bekijken; de dorpen inspecteren en genieten van het eten en sfeer. Maar het was pas toen ik de medailleceremonie zag en Rajyavardhan Sing Rathore de zilveren medaille zag winnen, toen de drang om een ​​medaille te winnen mij ook raakte en het besef dat meer dan alleen deelname, het winnen van de medaille die ertoe doet, “Vijender zei.

READ  Ubisoft brengt Far Cry 6 en drie andere recente games naar Steam

“Na het winnen van die medaille, overtuigde de bewondering die hij overal vandaan kreeg me er alleen van om harder te werken en vier jaar later, ondanks een zware kwalificatie, slaagde ik erin die medaille te winnen en veranderde alles voor mij. Sindsdien is er niet meer achterom gekeken, ” hij voegde toe.

Vijender Singh

Turning pro was een droom voor Vijender Singh.Reuters

De 34-jarige Vijender, die in 2015 prof werd, hoopt dat de sportieve actie snel weer op gang komt, die is gestopt vanwege de COVID-19-pandemie. Hij brengt echter graag tijd door met zijn twee kinderen thuis, wat normaal gesproken onmogelijk lijkt vanwege een druk schema.

“Ik vind het leuk om tijd met mijn kinderen door te brengen. Ik kijk naar webseries, films en luister naar Punjabi-liedjes omdat er niet veel te doen is. Ik hoop dat ik de komende twee tot drie maanden weer in de ring kom”, zei hij. de Asian Games gouden medaillewinnaar.

Na op het professionele circuit groot succes te hebben geproefd, mikt Vijender nu op het behalen van de wereldtitel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *