Virat Kohli onder de scanner voor de scanner van belangenconflicten, Gupta benadert de BCCI Ethics Officer

Virat Kohli onder de scanner voor de scanner van belangenconflicten, Gupta benadert de BCCI Ethics Officer

Het Lodha-comité had tijdens de herziening van de samenstelling van de Board of Control for Cricket in India (BCCI) duidelijk vermeld dat belangenverstrengeling een gebied is dat hard moet worden bestreden voor een beter beheer van het gentleman’s game. En dat heeft nogal wat voormalige cricketspelers gezien, waaronder de huidige BCCI-president Sourav Ganguly, die meerdere posten moest opgeven. En nu is de positie van de huidige Indiase schipper Virat Kohli ondervraagd door Sanjeev Gupta in een mail aan Ethics Officer D.K. Jain.

In een door IANS geraadpleegde e-mail heeft Gupta gesproken over de zakelijke ondernemingen van Kohli en zei dat het overkomt dat het in strijd is met de aanbevelingen van het Lodha-panel die door het Hooggerechtshof waren goedgekeurd terwijl de nieuwe BCCI-grondwet werd geregistreerd.

Virat KohliGetty Images

Kohli onder scanner voor belangenverstrengeling

“Virat Kohli bezet twee posten tegelijk in schaamteloze overtreding van BCCI Regel 38 (4) goedgekeurd door het Hooggerechtshof van India. Als zodanig moet hij zijn ene post tegelijk in overeenstemming met deze opgeven, zijn twee posten vallen onder – A – 38 (4) (a) – Speler B – 38 (4) (o) – Contractuele entiteit, te lezen met BCCI Regel 38 (1) (iii).

“Ik vraag nederig geleerde ethiekfunctionaris om onmiddellijk het bevel te geven waarin Virat Kohli wordt opgedragen om een ​​van zijn posten onmiddellijk weg te geven, in overeenstemming met de BCCI-grondwet van 21.08.18 regel 38 (4) (goedgekeurd door Apex Court).

“Mijn enige pure bedoeling achter het indienen van elke precieze / feitelijke klacht is 100% naleving van de door Lodha Reforms & Supreme Court goedgekeurde BCCI-grondwet zonder enige persoonlijke agenda en zonder enig gevestigd belang. Ik heb het minst last van de persoonlijkheid / uitstraling van het individu , aangezien ik alleen de moeite neem voor 100% naleving. Geen enkel individu, hoe Rijk / Groot / Invloedrijk / Krachtig iemand is, kan nooit boven de wet van het Land staan. “De uitspraak van het Hooggerechtshof”, iedereen moet respecteren, accepteren en 100 % voldoet onmiddellijk en valt in lijn.

Virat Kohli

Twitter / BCCI

“Niets te bereiken en niets van mij staat op het spel, het is het oordeel van het Hooggerechtshof dat heiligheid en naleving op het spel staan, waarvoor ik de afgelopen 4 jaar alleen sta en dag in dag uit bestrijd en dat zal blijven doen totdat mijn geest en lichaam zullen steunen zei nobele oorzaak / intentie zonder enige angst / gunst / invloed / hulp / invloed, ik heb & zal geen steen ongemoeid laten voor hetzelfde “, schreef hij.

READ  Dit zijn de gratis PlayStation Plus-games vanaf september 2020

Gupta heeft in zijn mail melding gemaakt van de betrokkenheid van de Indiase kapitein bij het bedrijf VIRAT KOHLI SPORTS LLP, dat twee directeuren / eigenaren heeft, namelijk Virat Kohli & Amit Arun Sajdeh. En CORNERSTONE VENTURE PARTNERS LLP met drie directeuren / eigenaren, namelijk Virat Kohli, Amit Arun Sajdeh en Binoy Bharat Khimji.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *