Zuurstofbedden, ventilatoren in overvloed maar geen dokters: Bengaluru-arts roept op om hulp bij virale video

Oxygen beds, ventilators in abundance but no doctors: Bengaluru doctor appeals for help in viral video

Bengaluru-arts Taha Mateen, aangesproken vanuit de ICU van het HBS-ziekenhuis in Shivajinagar.

In de strijd tegen de nieuwe pandemie van het coronavirus werken duizenden artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners de klok rond om patiënten te behandelen die besmet zijn met het dodelijke virus.

Afgezien van zware omstandigheden en lange werktijden, lijden de frontlinie-strijders het meest omdat ze een groter risico lopen om zelf door het virus te worden besmet. Coronavirus heeft nu meer dan 11.435.590 geïnfecteerd en wereldwijd 534.526 mensen gedood.

Te midden van groeiende bezorgdheid over Covid-19 hebben de medische staf in heel India melding gemaakt van onvoldoende medische apparatuur om met het virus besmette mensen te behandelen. Er is echter één ziekenhuis in Bengaluru met veel bedden, zuurstofbedden, ventilatoren en alle andere apparatuur, maar geen artsen.

De Bengaluru-arts doet een beroep op andere artsen om zich bij hem aan te sluiten

In een virale video die de ronde deed op internet, deed een Bengaluru-arts een intense oproep aan zijn collega-artsen om zich bij hem en zijn collega te voegen om de coronaviruspatiënten in het HBS-ziekenhuis in Shivajinagar te behandelen.

Het bijschrift van de video luidde: Artsen en verplegend personeel vereist. Neem ONMIDDELLIJK contact op met Dr. Shariq 9986024862.

De video die meer dan 5.000 keer is bekeken, zegt: “Ik spreek van de ICU van het HBS-ziekenhuis. Het was een virtueel bloedbad. Ik kwam vanmorgen om half acht ’s ochtends en het is nu twaalf uur’ s nachts. Patiënten bellen me nu voortdurend omdat hun vaders buiten adem zijn, hun broers buiten adem zijn en ze geen kamer kunnen vinden in Bengaluru en als je me nu ziet, is er hier één meneer Shiva en ik. Er is geen andere arts die wil werken in dit ziekenhuis. Ik heb bedden, ik heb zuurstofbedden, ik heb ventilatoren, ik heb alles, ik heb alle apparatuur. Ik heb nog zo’n 30 bedden, maar ik heb hier geen dokters. Ik vind ze allemaal op WhatsApp Ik heb 6 uur van uw tijd per dag nodig. Alsjeblieft, dit is mijn vurige verzoek. Dit is het moment om te laten zien dat we om je geven. Soms staat het leger in de frontlinie, soms staan ​​de brandweermensen in de frontlinie, soms is de politie in de frontlinie. Op dit moment staan ​​jij en ik, mijn collega-dokters, in de frontlinie, laten we sh ow dat we hier voor de mensheid zorgen. Dit is iemand, moeder, iemands vader, iemands broer. Gaan we helpen, gaan we opstaan? Laten we laten zien dat we erom geven … laten we voor dit moment werken “, zegt dr. Taha Mateen in de video met zijn handen over elkaar.

READ  The Division 2: Codename Nightmare is geannuleerd, zegt ontwikkelaar

Bekijk hier de video:

Written By
More from Max Mcgee
De Notre Dame trekt zich terug uit het eerste Trump-Biden-debat
De commissie die de vierjaarlijkse presidentiële debatten houdt, zegt dat de eerste...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *