Virginia Military Institute zal Confederate standbeelden niet verwijderen of gebouwen hernoemen

Virginia Military Institute zal Confederate standbeelden niet verwijderen of gebouwen hernoemen

Het Virginia Military Institute zal de Zuidelijke monumenten niet verwijderen of gebouwen hernoemen die vernoemd zijn naar Zuidelijke leiders, zo kondigde de schoolinspecteur deze week aan.

Ret. Gen. J.H. Bindford Peay III zei dat het militaire college, opgericht in 1839 in Lexington, Virginia, ongeveer 240 mijl ten westen van de voormalige Geconfedereerde hoofdstad in Richmond, een verleden had “verweven met de geschiedenis van Virginia en de burgeroorlog”.

“We zijn momenteel niet van plan om VMI-standbeelden te verwijderen of VMI-gebouwen te hernoemen”, schreef hij in een brief van zeven pagina’s aan de campusgemeenschap. “In de toekomst zullen we eerder de erkenning van leiders uit de tweede eeuw van het Instituut benadrukken.”

Terwijl hij racisme als iets veroordeelt ‘zijn we het er allemaal over eens dat we willen wissen’, zei Peay enkele standbeelden en monumenten waren opgedragen aan mensen met banden met de school die dieper gingen dan de Confederatie.

Zo was de Zuidelijke generaal Stonewall Jackson, die wordt afgebeeld in een standbeeld op de campus, ook professor aan de school, vocht hij voor de Verenigde Staten in de Mexicaans-Amerikaanse oorlog en was hij een ‘militair genie’, schreef Peay.

En het college heeft een monument gewijd aan een groep eigen cadetten – van wie de jongste 15 jaar oud was – die in 1864 voor de Confederatie stierven in de Slag om de Nieuwe Markt. De beeldhouwer, Moses Ezekiel, studeerde VMI af in 1866 – en veel van de cadetten die vochten en stierven in de strijd waren zijn vrienden.

“Door de jaren heen was de belangrijkste focus bij het eren van de geschiedenis van VMI het vieren van de principes van eer, integriteit, karakter, moed, dienstbaarheid en onbaatzuchtigheid van degenen die verbonden zijn aan het Instituut”, schreef Peay. “Het is op geen enkele manier racisme goed te keuren, laat staan ​​slavernij.”

READ  Sentinels winnen hun eerste kampioenschap sinds 2021 in een sweep

Hij zei dat de beslissing kwam na “aanzienlijke uren wakker proberen te maken van de onrust en pijn” in het hele land te midden van protesten over racistisch onrecht en politiegeweld na de moorden op George Floyd, Ahmaud Arbery, Breonna Taylor en andere zwarte Amerikanen.

‘Wekenlang heb ik goed geluisterd en over uw correspondentie nagedacht en zal ik dat blijven doen’, schreef hij. “Sommige van onze Afro-Amerikaanse cadetten en alumni hebben verklaard dat delen van de VMI-ervaring niet voldeden aan de normen die het zou moeten hebben, en ik ben vastbesloten om alle gebieden van raciale ongelijkheid op onze school aan te pakken en op te lossen.”

Hoewel de school de Confederate-referenties niet zal verwijderen, zei hij, zou een nieuwe focus de nadruk leggen op diversiteit onder personeel en cadetten en dat de bezoekersraad van het instituut de kwestie meer zou bespreken tijdens de bijeenkomst in september.

De school zal ook de Cadet Oath-ceremonie wijzigen, zei hij, die momenteel plaatsvindt op het slagveld van New Market en een re-enactment van de strijd omvat.

Hij citeerde ook een gezamenlijke verklaring van hemzelf en VMI-bestuursvoorzitter William Boland uit 2017:

‘Zoals de Verenigde Staten zelf, wie we in het verleden waren, bepaalt slechts gedeeltelijk wie we nu zijn’, zeiden ze. “Haat, onverdraagzaamheid en discriminatie zijn verkeerd, vertegenwoordigen niet de waarden van het Virginia Military Institute en zullen altijd resoluut worden aangepakt. We leren van het verleden en halen het beste uit onze voorgangers bij het vormgeven van onze cadet-burgermilitairen voor vandaag en morgen. ”

READ  Het onderhoud van de Street Fighter 6-server begint in februari en waarschijnlijk zullen de vieringen van de aankomst van Ed beginnen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *