Volgens de premier neemt het aantal gevallen van coronavirus, ziekenhuisopnames en sterfgevallen in Canada af

live news
Een piloot loopt langs vliegtuigen van United Airlines terwijl ze op 12 april in San Francisco geparkeerd staan ​​bij de poorten van San Francisco International Airport. Justin Sullivan / Getty Images

Door de coronaviruspandemie overwonnen, stuurt United Airlines waarschuwingsbrieven naar bijna de helft van de frontlijnpersoneel dat ze zouden kunnen worden ontslagen wanneer de beperkingen op een federale reddingsoperatie op 1 oktober aflopen.

De op twee na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld zegt dat 36.000 arbeiders – waaronder 15.000 stewardessen, 11.000 klantenservice en gate-agents, 5.550 onderhoudspersoneel en 2.250 piloten – op het punt staan ​​om 60 dagen massale ontslagen te ontvangen. De verlagingen komen bovenop de ontslagen van kantoormedewerkers die het bedrijf eerder al zou schrappen.

“De realiteit is dat United na 1 oktober gewoon niet door kan gaan met ons huidige salarisniveau in een omgeving waar de vraag naar reizen zo laag is”, zei het bedrijf in een bericht aan de werknemers.

De aankondiging van woensdag schetst een grimmig beeld voor een herstel van vliegreizen slechts enkele dagen nadat United had aangekondigd dat het zijn schema in augustus zou opvoeren.

De luchtvaartmaatschappij voert slechts een kwart van de vluchten uit in vergelijking met vorig jaar en zegt dat vliegtuigen gemiddeld voor 55% vol zijn. Directeuren van de Verenigde Staten zeggen dat de vraag naar vliegreizen onlangs is gedaald in markten zoals New York, waar het aantal boekingen bij de hub in Newark daalde toen de Covid-zaken toenamen.

De leidinggevenden van United vertelden de verslaggevers dat het bedrijf er alles aan heeft gedaan om werknemers te beschermen – en drong er bij hen op aan vervroegd pensioen en vrijwillige scheidingsplannen te nemen en agressief miljoenen nieuw geld binnen te halen – maar de luchtvaartmaatschappij bloedt nog steeds dagelijks $ 40 miljoen.

READ  Tegenslag In de rechtbank zoekt Ashok Gehlot een ontmoeting met de gouverneur om MLA's te paraderen

De luchtvaartmaatschappij, die deze week een akkoord heeft bereikt met het ministerie van Financiën om een ​​lening aan te trekken, rekent ook niet op een nieuwe opluchtingsronde om het Congres te passeren.

“We hebben niet het gevoel dat we kunnen rekenen op extra steun van de federale overheid om te overleven en we moeten stappen ondernemen om het bedrijf te beschermen en de langetermijnbelangen van het bedrijf en de vooruitzichten voor verenigde werknemers te beschermen”, aldus een bedrijfsleider.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *