Circle K-eigenaar die vissen om benzinestations te verkopen tijdens een Speedway-deal

Circle K-eigenaar die vissen om benzinestations te verkopen tijdens een Speedway-deal

De eigenaar van Circle K is erop uit om een ​​deel van zijn benzinestations te verkopen om mogelijke mededingingsbezwaren weg te nemen, aangezien het een mogelijke overname van de Speedway-keten ziet, heeft The Post geleerd.

Alimentation Couche-Tard – een in Canada gevestigde supermarktgigant wiens keten van bijna 8.000 Circle K-winkels in de VS 5.900 benzinestations omvat – heeft een proces opgestart om 1.250 benzinestations in de buurt van Speedways te verkopen, aldus bronnen die dicht bij de situatie staan.

Couche-Tard wil met de verkoop ongeveer $ 4 miljard ophalen, wat waarschijnlijk afhankelijk is van een deal om alle 3.800 locaties van Speedway van Marathon Petroleum te kopen. Marathon, die onlangs een veiling van Speedway nieuw leven heeft ingeblazen nadat deze in maart door het coronavirus was ontspoord, wordt door miljardair Paul Singer aangemoedigd om Speedway af te stoten.

Andere mogelijke Speedway-kandidaten zijn Seven & I Holdings, de in Japan gevestigde eigenaar van 7-Eleven, die volgens de Wall Street Journal een deal had gesloten om Speedway voor $ 20 miljard te kopen voor de pandemie. Marathon overweegt ook een mogelijke spin-off van Speedway, aldus bronnen.

Couche-Tard uit Quebec kwam niet terug. Marathon, gevestigd in Ohio, weigerde commentaar te geven op berichten dat de verkoop opnieuw is gestart.

Couche-Tard is van plan de Federal Trade Commission te sussen, die zich zorgen zou kunnen maken dat een combinatie van de twee grootste gas- en gemakswinkelketens de voedselprijzen op die locaties zou kunnen verhogen, vooral in een tijd waarin minder mensen naar buiten gaan restaurants, zeiden bronnen.

“Elke C-store wil meer vers voedsel aanbieden”, zei een bron uit de branche. ‘Dat is de trend.’

READ  Vetgedrukte voorspelling voor elke spelweek 9 SEC

Het Canadese bedrijf wil lichtjes stappen met de FTC, voegde een bron eraan toe, en merkte op dat het eerder deze week door het bureau werd gedwongen om een ​​boete van $ 3,5 miljoen te betalen wegens beschuldigingen dat het een order uit 2018 had geschonden, waardoor het 10 stations in Minnesota en Wisconsin moest verkopen na een kleinere acquisitie.

Gemakswinkels met benzinestations verdienen ongeveer de helft van hun geld aan brandstof, maar de andere helft die afkomstig is van aankopen in de winkel heeft veel rijkere winstmarges van wel 40 procent, zei een bron uit de branche.

Vorige maand schatten analisten van Barclays dat Couche-Tard, die ook 500 Holiday-benzinestations in de Upper Midwest bezit, mogelijk 1036 Speedway-winkels in een fusie moet afstoten als de FTC het verbiedt om meer dan 35 procent van het gas- en gemaksbezit te bezitten winkels in een bepaalde markt.

In Minneapolis heeft Couche-Tard 223 vakanties en er zijn 80 speedways, die 80 procent van de lokale markt uitmaken, zei Barclays. De concentratie zou vergelijkbaar zijn in andere steden, waaronder Cincinnati, Detroit en Tucson, Ariz., Voegde de bank eraan toe.

In New York City zijn er 186 Speedways en slechts 21 Circle K’s, dus de combinatie zou resulteren in een waarschijnlijk acceptabel marktaandeel van 28 procent, zei Barclays.

“Hoewel we zeker hopen dat de FTC een veel bredere benadering zou hanteren bij het beoordelen van de omvang van de industrie waarin de c-winkels concurreren – inclusief dollarwinkels, clubwinkels, supermarkten, enz … historisch gezien zijn de definities grotendeels beperkt tot de exacte verticale , ‘Zei Barclays.

READ  Opstandelingen richten zich op NYPD-auto's, lichtbranden in een chaotisch stadsgezicht

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *