Voorburgs Dagblad | Het Stadsarchief wil de impact van de coronapandemie in kaart brengen

Het Haags Stadsarchief, de plek waar de collectieve stadsgeschiedenis wordt vastgelegd, zal proberen de impact van de coronapandemie in beeld te brengen. Het beschouwt zichzelf als de aangewezen instantie omdat de gevolgen van de uitbraak nieuwe stedelijke geschiedenis schrijven.

Zeker in het geval van het gemeentearchief zullen deze consequenties altijd traceerbaar en voor een breed publiek toegankelijk blijven, zo maakte het archief donderdag bekend. Daarom is het de afgelopen maanden een samenwerking aangegaan met een aantal partijen uit Den Haag.

Dit resulteerde in de postertentoonstelling ‘Stay Sane, Stay Safe (SSSS)’ in De Galerij en de fototentoonstelling ‘Capturing Corona. The lockdown in photos ‘die te zien is bij Stroom Den Haag.

Bij de start van de lockdown stuurden het Haagse ontwerpbureau Studio Lennarts en de Bruijn ontwerpbureau Studio Lennarts en de Bruijn, en het tekstbureau overdreef een verzoek om opzwepende posters te sturen die het straatbeeld konden verlevendigen. Dat leverde 2.129 posters op uit 85 landen. Een selectie van 56 affiches van de ruim 2.100 is nu te zien in De Galerij. Bijzonder is dat alle posters van het project gratis te downloaden zijn op www.staysanestaysafe.com

Voor “Capturing Corona. De lockdown in foto’s ”, fotografeerde Sandra Uittenbogaart in opdracht van het Stadsarchief en het Haags Historisch Museum de effecten van het coronavirus op het leven in de openbare ruimte in Den Haag. Een selectie van deze foto’s maakt deel uit van de tentoonstelling, daarnaast is er werk van zes andere Haagse fotografen: Milene van Arendonk, Esther Hovers, Christian van der Kooy, Johan Nieuwenhuize, Miguel Peres dos Santos en Nadine Stijns.

READ  macOS Catalina 10.15.7 nu beschikbaar: lost wifi-bug en iMac-problemen op


More from Madison Garrett

Windows Migration Assistant aangepast voor macOS Big Sur

Met de Windows Migration Assistant schakel je eenvoudig van Windows naar macOS....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *