Voormalig president Pranab Mukherjee, Corona + ve, over beademingsapparaat na hersenoperatie: bronnen

Voormalig president Pranab Mukherjee, Corona + ve, over beademingsapparaat na hersenoperatie: bronnen

Ex-president Pranab Mukherjee twitterde dat hij positief is getest op coronavirus. (Het dossier)

New Delhi:

Voormalig president Pranab Mukherjee heeft met succes een operatie ondergaan om een ​​stolsel in zijn hersenen te verwijderen, zeiden bronnen maandagavond laat. De heer Mukherjee, 84, die voorafgaand aan zijn operatie positief was getest op COVID-19, krijgt beademingshulp in het R & R-ziekenhuis van het leger in Delhi.

In een tweet vanmorgen drong de heer Mukherjee, die de president van India was tussen 2012 en 2017, er bij iedereen die de afgelopen week met hem in contact was gekomen, op aan om zich uit voorzorg te isoleren en zich te laten testen op COVID-19. De virale uitbraak heeft meer dan 22 lakh-mensen in het land getroffen.

“Tijdens een bezoek aan het ziekenhuis voor een aparte procedure, heb ik vandaag positief getest op COVID19. Ik verzoek de mensen die de afgelopen week met mij in contact zijn gekomen om zichzelf te isoleren en zich te laten testen op COVID-19. #CitizenMukherjee, ’twitterde de 84-jarige oud-president vandaag.

Minuten nadat hij de tweet had gepost, stroomden de wensen voor zijn spoedig herstel op sociale media.

“Pas op meneer. We bidden voor uw spoedig herstel en een goede gezondheid @CitiznMukherjee (sic),” schreef de hoofdminister van Delhi, Arvind Kejriwal, op Twitter.

READ  De controversiële originele Xbox-game is nu beschikbaar op PS4, Nintendo Switch en Xbox One

“Meneer, ik wens u een spoedig herstel en een lang en gezond leven”, tweette Ajay Maken, ex-hoofd van het Congres in Delhi.

“Ik bid voor het welzijn en het snelle herstel van Shri Pranab Mukherjee. Ik ben ervan overtuigd dat hij succesvol zal zijn in het snel herstellen van het virus. Ik wens hem kracht en een goede gezondheid”, tweette de minister van Unie Piyush Goyal.

“Ik wens de voormalige president Shri. Pranab Mukherjee een spoedig herstel van COVID-19 en een goede gezondheid”, schreef DK Shivakumar, de leider van het congres in Karnataka.

“Pranab Mukherjee, een productieve lezer, heeft verschillende boeken geschreven over de Indiase economie en over natieopbouw. ​​Tot de vele onderscheidingen en onderscheidingen die hij heeft uitgereikt, zijn onder meer de op een na hoogste burgerlijke onderscheiding van India, Padma Vibhusan in 2008, de prijs voor beste parlementariër in 1997 en de beste administrateur in India Award in 2011 ‘, aldus het profiel op zijn officiële website.

Verschillende toppolitici in het land, waaronder de minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah, Madhya Pradesh Chief Minister Shivraj Singh Chouhan, Karnataka Chief Minister BS Yediyurappa, Congresleider Siddaramaiah, hebben de afgelopen weken positief getest op het coronavirus.

India is het op twee na zwaarst getroffen land door de pandemie, na de Verenigde Staten en Brazilië. Vanmorgen passeerde het land 22 lakh-gevallen van coronavirus, slechts vier dagen na het overschrijden van de 20-lakh-grens. Sinds het begin van de pandemie zijn meer dan 44.000 patiënten overleden.

India heeft de afgelopen zes dagen een grotere eendaagse sprong in verse Covid-infecties geregistreerd dan de VS en Brazilië.

READ  Raad eens, de game is het woord van videogames

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *