Vrouw ‘gestoten’ door haai nadat ze haar pad opzwom

Vrouw 'gestoten' door haai nadat ze haar pad opzwom

Kies het “Jaws” -thema.

Een vrouw in de wateren voor de Bahama’s kwam binnen een paar meter van de ergste nachtmerrie van elke oceaanzwemmer toen ze recht in het pad van een 2,4 meter lange haai zwom.

Iso Machado, inwoner van Miami, vierde haar verjaardag op het jacht van een vriend, dat was uitgerust met een opblaasbare glijbaan. Machado stortte zich in de oceaan op het moment dat de onheilspellende donkere gestalte naast haar verscheen.

Een vriend, Kevan Sarota, 22, filmde de ontmoeting en deelde de angstaanjagende beelden op Instagram, waarmee een vroege Shark Week begon die een minuutje te echt werd.

Zijn nu virale video laat zien dat Machado enthousiast in de helderblauwe Caribische wateren glijdt en vervolgens naar de boot zwemt terwijl de haai verschijnt. Haar zoon, Anthony, kan worden gehoord die haar zegt niet in paniek te raken – ondanks de ongenode gast op haar verjaardagsfeestje.

Anderen op de boot maakten zich snel zorgen.

“Wacht – dit is niet grappig,” hoorde men ze zeggen.

Iso Machado, een vrouw uit Miami, zwemt naast een verpleegsterhaai in de Bahama's.
Iso Machado, een vrouw uit Miami, zwemt naast een verpleegsterhaai voor de Bahama’s.Jam Press

“We maakten ons zorgen en sprongen er meteen in om er zeker van te zijn dat Iso in orde was,” vertelde Sarota aan Jam Press. ‘Het veranderde van richting [toward her], maar ze bleef kalm. “

Maar Machado handhaafde haar buitengewone koude rillingen, zelfs toen de haai binnen handbereik kwam.

‘Het stootte haar en vervolgde zijn weg,’ zei Sarota.

Machado vond de verjaardagsverrassing bijvoorbeeld niet erg: “Ze was eigenlijk heel blij en had het geluk er een zo dichtbij te zien,” zei Sarota.

READ  Geld uitgeven aan games? Zo beperk je je in-app aankopen

De groep gelooft dat de haai een verpleegsterhaai was, een soort die als ongevaarlijk voor de mens wordt beschouwd – in tegenstelling tot de beruchte grote witte haai, die vorige maand een vrouw uit New York doodde die voor de kust van Maine zwom.

Deskundigen zeggen dat de Maine-haai waarschijnlijk is gedood omdat hij de vrouw voor een zeehond aanzag omdat ze een zwart wetsuit droeg.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *