Sachin-piloot voorafgaand aan de vergadering

Sachin Pilot en Ashok Gehlot schudden vanavond de hand tijdens een bijeenkomst van de wetgevende partij.

Jaipur:

Sachin-piloot van het congres, terug van zijn rebellie van een maand, tweette vanavond een belofte om te handelen in het “belang van de mensen van Rajasthan” – een kwestie die waarschijnlijk door de BJP zal worden belicht tijdens de speciale vergadering die morgen begint. Er was geen verwijzing in de tweet over wat er eerder gebeurde – de gebeurtenissen van de afgelopen maand die de regering van het Congres in Rajasthan op de hielen hadden gezeten.

“Vandaag nam deel aan de bijeenkomst van de Wetgevende Partij met mede-MLA’s, waaronder Chief Minister Ashok Gehlot ji, algemeen secretaris van de organisatie KC Venugopal ji, de leidinggevende Avinash Pandey ji, staatspresident Govind Singh Dotasara ji. We zijn vastbesloten om in het belang te handelen van de bevolking van Rajasthan en in overeenstemming met de gemaakte beloften ‘, las de Hindi-tweet.

De tweet werd gepost na een ontmoeting met zijn voormalige baas Ashok Gehlot, voorafgaand aan het begin van een speciale assemblagesessie die de Chief Minister van plan is om een ​​truststem te vragen.

Kort voor de aankondiging van het congres had de BJP gezegd dat het een motie van wantrouwen in de vergadering zou oproepen. Bronnen zeiden dat de partij van plan was de regering in verschillende kwesties in het nauw te drijven, en benadrukten hun frequente bewering dat het congres zich had overgegeven aan interne strijd tijdens de coronavirus-pandemie, toen de mensen steun nodig hadden.

READ  7 Dood in brand in hotel dat wordt gebruikt als zorgcentrum voor Covid in Andhra

De regels zeggen echter dat als de Chief Minister een motie van vertrouwen uitbrengt, deze een motie van wantrouwen van wie dan ook zou vervangen.

Het besluit van het Congres werd aangekondigd na een bijeenkomst van de wetgevende partij, waarvan er twee eerder werden overgeslagen door de heer Pilot en 18 MLA’s die hem trouw waren. De verhuizing had de crisis aangewakkerd die de regering op de rand van de afgrond bracht en de heer Pilot van zijn posten in de partij en de regering afstootte.

De zaak werd maandag eindelijk opgelost na de ontmoetingen van de heer Pilot met Rahul Gandhi en Priyanka Gandhi Vadra.

Chief Minister Ashok Gehlot, die tijdens de lange impasse vrij was geweest van kritiek op zijn voormalige plaatsvervanger, tweette vanmorgen dat hij bereid was te vergeven en te vergeten en verder te gaan.

Tijdens de bijeenkomst, waar hij en meneer Pilot glimlachten en elkaar de hand schudden voor camera’s, zei de hoofdminister nadrukkelijk: “Wat er is gebeurd, laten we het achter ons laten. We zouden onze meerderheid hebben bewezen, zelfs zonder deze 19 MLA’s, maar dat zou niet zijn gebeurd. gaf ons enig geluk. Kyonki apne toh apne hi hote hain (familie is familie) “.

De heer Gehlot, die eerder de steun had van 102 MLA’s – één meer dan de meerderheid van 101 – heeft nu 125 MLA’s aan zijn zijde.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *