Waarom de Xbox Series X-controller een van de beste ooit is

Iets waar we niet genoeg over nadenken, is wat een goede consolecontroller maakt. Iedereen heeft hier natuurlijk een andere mening over, want ieders handen zijn anders en sommige mensen hebben het mis.

Terwijl ik reikhalzend uitkijk naar de ervaring van het vasthouden van de nieuwe PS5-controller, moet ik je vertellen hoeveel ik van de Xbox Series X-controller. Het is zo goed.

Ik ben in de eerste plaats een Xbox Elite Controller-serie 2 gebruiker. Het is een beetje zwaarder, met een betere gewichtsverdeling, voelt minder plakkerig aan dan de Xbox One S-controller, en natuurlijk zijn de aanpassingsopties en de paddles aan de achterkant geweldig.

Toen ik mijn Xbox Series X-console een paar weken geleden, Ging ik ervan uit dat ik zou doen wat ik moest doen om de nieuwe controller te beoordelen en vervolgens de Elite 2 aan de console zou koppelen. Bijna alle Xbox One-accessoires (afgezien van de Kinect) zijn tenslotte compatibel met de Series X, en de Elite 2 loopt slechts een aantal competities voor op de basis Xbox One-controller.

Maar vrienden, ik heb nog niet de drang gevoeld om de Elite 2 aan de Series X te koppelen. De controller die in de doos wordt geleverd – en die apart wordt verkocht voor ongeveer een derde van de kosten van de Elite 2 – is net zo goed, zelfs als het de maatwerk en rugpeddels mist.

Hoewel de Series X-controller slechts 6 g zwaarder is dan de One S-controller (241 g versus 235 g zonder batterijen), voelt hij eigenlijk veel zwaarder aan. Het gewicht is opnieuw verdeeld vanuit het midden naar de vleugels, zodat het steviger en minder als speelgoed aanvoelt. Wanneer je hem voor het eerst oppakt, voelt hij ongeveer hetzelfde aan als de Elite 2, ook al is de Elite 2 330 g met zijn ingebouwde batterijen (de Series X is 287 g met batterijen) (ja, ik heb de keukenweegschaal eruit gehaald) . Maar na verloop van tijd, terwijl de Elite 2 een beetje zwaar kan aanvoelen, blijft de Series X op hetzelfde comfortniveau.

READ  MLB The Show 21 Update 1.20 Patch-opmerkingen (PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S)

De grip en triggers zijn nu licht genoeg gestructureerd om enkele contactpunten te breken, zodat je niet zo veel zweet. Zelfs nadat ik het 6 uur bijna non-stop had gebruikt, raakten mijn handen niet oververhit of werden ze helemaal niet klam. Ze verkrampen ook niet, wat een probleem is dat ik heb met sommige andere controllers.

De nieuwe D-pad lijkt meer op de multi-directionele op de Elite 2, die veel comfortabeler aanvoelt in het gebruik en nauwkeuriger is wanneer je diagonaal wilt bewegen.

En de deelknop is super handig. Ik ben nooit iemand geweest die screenshots of captures heeft gemaakt, behalve voor werk, maar ik merk dat ik het vaker doe nu de optie er is. Ik hoop echt dat het is geïntegreerd voor Horizon Promo in Forza Horizon 4 zodra de game later dit jaar is geoptimaliseerd voor de Series X. Het opent veel mogelijkheden voor Xbox-games die altijd openstonden voor PS4-spelers.

De vorm is opnieuw ontworpen om aan de bovenkant een beetje taps toe te lopen, waardoor het comfortabeler is voor zowel grotere als kleinere handen om dingen te bereiken. Dat klinkt niet alsof het mogelijk zou moeten zijn, en toch is het dat wel.

Vroeger, als mensen me vroegen welke de beste controller voor Xbox was, zou mijn antwoord automatisch Elite 2 zijn. Maar nu, voor deze prijs, en gezien het feit dat de meeste mensen de achterste paddles niet echt nodig hebben of gebruiken, denk ik dat de antwoord wordt de Series X-controller. Ik ben geneigd om er zelfs een extra te kopen voor mijn vrouw, die meestal de originele Elite-controller gebruikt. Haar handen zijn ontzettend klein, dus ook al is het een beetje gek om nog een controller te kopen terwijl ik al ongeveer elf miljard heb die compatibel zijn, ik denk dat het het waard is.

READ  Xbox Game Pass Zombie Gamerscore Leaderboard is nu beschikbaar op TA

Ik moet toegeven dat ik sceptisch was toen Microsoft zei dat ze de controller opnieuw aan het ontwerpen waren. Ik hield echt van de vorm van de controller die bij de originele Xbox One werd geleverd, en daarna vond ik de controller die bij de One S werd geleverd niet leuk omdat hij kleiner was op een manier die niet meer goed in mijn handen paste. Maar eerlijk gezegd is dit de beste stap in het ontwerp van de Xbox-controller sinds de Xbox 360.

Wat vind je van het nieuwe ontwerp? Is er iets dat u wilt weten over de Series X?

Written By
More from Vanessa Hale
Ramriddlz dropt “Xbox”, de eerste single van zijn volgende album
Mississauga-artiest Ramriddlz – de eigenaar van “Sweeterman” – is terug met een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *