Waarom honderd dubbele kopballen het vrouwenspel promootten | Vrouwen cricket

een Een paar jaar geleden schreef ik een artikel over “tweekoppige” wedstrijden – het fenomeen waarbij een vrouwenwedstrijd vlak voor een mannenwedstrijd wordt gespeeld in een poging het vrouwenpubliek te vergroten. De titel geeft je een idee van mijn punt: “Dubbelkoppen zijn de toekomst, maar ze zijn fout”.

Dus toen ik erachter kwam dat de inaugurele versie van Engeland en Wales krekel De nieuwe bordcompetitie, de honderden, zou bijna volledig als een dubbele kopbal spelen, mijn hart zonk me in de schoenen. Ik stelde me de dameswedstrijden voor die afdaalden naar een ‘warming-up’-positie. Persboxen vol reactionaire journalisten die de moeite nemen om de mannen te verslaan; Vrouwelijke spelers versnelden door de jury om plaats te maken voor het ‘main event’ van de dag; De menigte die arriveerde om naar de mannen te kijken. In de 10 jaar dat ik verslag doe van vrouwencricket, waren dit allemaal regelmatige tweekoppige evenementen in Engeland en de rest van de wereld.

Maar hier is het revolutionaire aan Honderd: het transformeert de dubbele titel in een formaat dat de heerlijke geur van gelijkheid brengt die zo hard nodig is in de Engelse sporten.

Het grootste verschil tussen de honderd en de vorige dubbele kop zit in de aantallen die uit de poort komen om de dameswedstrijden te bekijken. Op het moment van schrijven, na 22 gespeelde wedstrijden, is het cumulatieve kijkcijfer voor de damescompetitie 170.000 – met een gemiddelde van 7.500 wedstrijden. De wedstrijd tussen London Spirit en Southern Brave op Lords op zondag 1 augustus brak het record voor de hoogste opkomst bij een binnenlandse dameswedstrijd in Engeland, met 15.189 toeschouwers. De kaartverkoop voor de rest van de competitie zou vliegensvlug zijn.

Deze menigten zijn groter dan alles wat we eerder hebben gezien in het vrouwencricket buiten het WK. De Kia Super League 2019 trok 27.000 (een gemiddelde van 870 mensen over 31 wedstrijddagen), terwijl bij de Women’s Ashes 2019 in Engeland, de populairste dubbelspelserie voor vrouwen, het gemiddelde publiek slechts 2.400 was.

Cricket begint een serieuze uitdaging te worden voor voetbal als de meest bezochte vrouwensport in Engeland, iets wat niemand een maand geleden voor mogelijk had gehouden. De gemiddelde opkomst voor de 2019-20 Women’s Super League (laatste deelname vóór Covid) was 3.401.

Het lijdt geen twijfel dat de populariteit van de Honderd (dameswedstrijd) iedereen heeft verrast. Het bevat Europese centrale bank, wiens doelen voor het bijwonen van de damescompetitie al zijn verpletterd. “Als we eerlijk zijn, wisten we niet precies hoe dubbele hoofden zouden gaan”, zegt Beth Barrett Wild, hoofd van de Honderd Vrouwenwedstrijd. “Maar als ik nu het stadion binnenkom, verwacht ik dat 7.500 mensen komen kijken – het is te gek!”

Waarom werken dubbele koppen dan in deze context? Het komt neer op “het basisvoorstel van de 100ste sporten voor mannen en vrouwen op hetzelfde platform”, zegt Barrett Wilde, eraan toevoegend: “De marketing heeft echt duidelijk gemaakt dat dit één spel is – twee spellen, één club. probeer niet twee afzonderlijke competities te verkopen – het is één competitie gespeeld door mannen en vrouwen, en ik denk dat dat echt helpt.”

Het valt op dat journalisten bij veel praten evenveel belangstelling lijken te hebben voor de mannen- als de vrouwenwedstrijden. Het kleine voorbehoud is dat het instellen van dezelfde tv-commentaarteams voor beide games niet werkt. Het is beschamend hoe de meeste mannelijke ex-professionals zo weinig lijken te weten over vrouwencricket, en het is razend dat ze ervan uitgaan dat kijkers het niet zullen weten of erom geven omdat ze de basisfeiten en namen verkeerd hebben.

Cruciaal was ook dat er minder dan een uur tussen de dames- en de dameswedstrijden werd gespeeld. Eerder werd mij ten stelligste verteld dat het onredelijk was om te verwachten dat mannelijke cricketspelers hun routine voor de wedstrijd met twee en een half uur zouden aanpassen (waarvoor volledig gebruik van het hoofdveld vereist was) voor de bescheiden vrouw. Het negeren van deze absurde situatie is het bewijs van de veranderende machtsdynamiek in cricket, dat eindelijk lijkt te zijn ontwaakt tot het feit dat het insluiten van 50% van de bevolking geen duurzame strategie is.

Er is ook het feit dat vrouwenteams bewijzen wat sommigen van ons weten – ze zijn net zo vermakelijk als de mannen. zij het 16 jaar oude Alice Capsi Een halve eeuw later, in haar eerste wedstrijd bij Lords, of Jemima Rodriguez’s 92 punten uit 43 ballen (de hoogste score in de heren- of damescompetities tot nu toe), maakt ze grapjes over de enorme loonverschillen. (De best betaalde vrouwen verdienen £15.000; de laagstbetaalde mannen verdienen £24.000.) Zelfs Barrett Wilde geeft het toe. “De bijdrage die vrouwen hebben geleverd aan het succes van de honderden is bijna onmetelijk – omdat het werk van de honderden sterke concurrentie voor mannen en vrouwen vereist. We moeten vrouwen op de juiste manier belonen.”

The Spin: Schrijf je in en ontvang onze wekelijkse e-mail over cricket.

De vraag van een miljoen dollar is of het succes van de cent kan worden vertaald in een groter publiek voor cricket van andere dames. Barrett Wilde hoopt op het ‘halo-effect’ naarmate de belangstelling voor vrouwelijke spelers over de hele linie toeneemt. De toekomst van het spel op lange termijn hangt af van investeringen in de nieuwe lokale regionale structuur die naast Honderd staat, en in het haperende clubnetwerk eronder. Eén succesvolle wedstrijd maakt nog geen zomer, zoals het verkeerde gezegde luidt – maar het is een goed begin.

De ironie is dat dubbele koppen in de honderden werden opgevat als een noodzaak voor Covid en niet geworteld in de oorspronkelijke visie van de ECB voor het toernooi. Maar aangezien de ECB de competitie van volgend jaar plant, en aangezien andere vrouwensporten honderden op zoek zijn naar een potentieel model om na te streven, zou het eerlijk zijn om dit te zeggen: gezien de juiste marketing en wedstrijddagarrangementen, zijn de dubbele titels niet heb toch een stank.

READ  Detroit Tiger-speler Isaac Paredes slaat HR-koppeling in Game 7 in Mexico
More from Madison Garrett

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *