Wat kunnen leden doen met Ons BC?

In het afgelopen half jaar hebben bijna 150 bewoners Brabants Centrum geholpen met het testen van de nieuwe Ons BC app. Sinds begin 2020 wordt er gewerkt aan het concept en de eerste voorbereiding van het online platform. De app wordt morgen, dinsdag 25 mei, gelanceerd. Maar wat kun je ermee doen? Korte uitleg.

Uiteraard publiceert de redactie van Brabants Centrum dagelijks het laatste nieuws via Ons BC. Ze lezen dit op basis van een schema op basis van de keuze van de redactie, maar ook op een aangepast schema. Daarnaast kunnen leden ook input leveren. Dit gebeurt op verschillende manieren.

“de gemeenschap”

Iedereen kan reageren op het nieuws en gebruikers kunnen zichzelf posten in een van de verschillende aangemaakte groepen. Dit heet de gemeenschap Ze zijn gebaseerd op wijken of dorpen, zoals Boxtel-Oost en Liempde, maar zijn ook onderverdeeld in onderwerpen als verkeer en infrastructuur.

Agenda van het dorp

Leden kunnen ook berichten aan hun agenda toevoegen. Dit kunnen (niet-commerciële) activiteiten zijn die voor het publiek toegankelijk zijn, van groot tot klein. Intieme bandoptreden, voetbalwedstrijd, groot evenement: op Ons BC vinden gebruikers een compleet overzicht van wat ze in de omgeving kunnen doen. Ook de redactie vult deze agenda in.

Privé profiel

Brabants Centrum wil dat iedereen reageert met zijn of haar naam. Gebruikers krijgen dan ook hun profiel gekoppeld aan lidmaatschapsgegevens. Anonieme accounts zijn dus verboden. Er is een actieve focus op een constructieve responscultuur. Gebruikers zullen geen anonieme accounts tegenkomen, maar alleen mensen uit hun eigen omgeving: buren, klasgenoten, collega’s en familieleden. Ons BC is geen anoniem forum waar iedereen onbeperkt op stap kan, maar eerder een plek om op een positieve en kritische manier online gesprekken ‘tussen ons’ te voeren.

READ  u kunt dit allemaal (niet) achter het stuur

Downloadbaar

BC is vanaf dinsdag 25 mei te downloaden via de Apple App Store en Google Playstore. Mensen die al een digitaal account hebben, kunnen hun bestaande inloggegevens gebruiken. Leden die alleen de papieren krant voor de deur krijgen, kunnen zich gratis registreren. Niet-leden kunnen de app twee maanden gratis uitproberen.

More from Madison Garrett

Er voelt iets niet goed aan de progressieveranderingen van Destiny 2 ‘Beyond Light’

Destiny 2 Bungie Deze week we leerden meer over wat er verandert...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *