Wat Miguel Andujar van Yankees doet om zijn verdediging te verbeteren

Wat Miguel Andujar van Yankees doet om zijn verdediging te verbeteren

Toen Miguel Andujar in 2018 15 fouten maakte, keken buitenstaanders naar het totaal en vroegen zich af of de Yankees met zoveel laarzen konden leven, zelfs als hij goed genoeg sloeg om als tweede te eindigen in de AL Rookie of the Year-race.

Na het seizoen waren de Yankees meer bezorgd over het verbeteren van Andujar’s voetenwerk – zodat hij beter in staat zou zijn om veldballen te spelen – dan dat ze zijn foutentotaal waren. Een winter van werk verdween omdat Andujar vorig jaar beperkt was tot een dozijn wedstrijden vanwege een operatie aan de rechterschouder.

Meer voetenwerkoefeningen volgden tijdens dit voorbije seizoen en in de eerste lentetraining, voordat het coronavirus het honkbal stopte. Dat weerhield Andujar er echter niet van om tijdens quarantaine te trainen op George M. Steinbrenner Field.

Volgens Carlos Mendoza, de bench coach en infield mentor van de Yankees, hielp de tijd die Miguel Andujar in Tampa doorbracht terwijl de wedstrijd werd gestopt, zijn veldwerk.

“Het voetenwerk is een stuk beter en het gooien, als gevolg van een blessure, is ook zoveel beter,” zei Mendoza tijdens een Zoom-oproep voor de intrasquad-wedstrijd van donderdagavond in het Yankee Stadium.

Miguel Andujar
Miguel AndujarRobert Sabo

Andujar begon in het juiste veld om zijn ontwikkeling als speler die veelzijdigheid kan bieden verder te ontwikkelen. Hij verloor Giancarlo Stantons eerste vliegende bal in de zon / lichten toen hij ervoor kwam.

“Het gaat erom live vertegenwoordigers te krijgen en door te gaan met het werk, zijn zelfvertrouwen en agressief te blijven op het derde honk”, zei Mendoza. “In 2018 was zijn veldpositie echt heel erg laag en zat hij een beetje op de hielen. Dus we hebben hem min of meer in een betere positie geplaatst met een kleine sprong wanneer de bal de slagzone binnenkomt. Op die manier krijgt hij een betere eerste stap en leest hij hopelijk beter uit de slag. ”

READ  Air India-crash: dodental bereikt 19 als vluchtgegevens worden hersteld; alle reddingswerkers worden in quarantaine geplaatst

Als Gio Urshela vorig jaar niet als derde was overgenomen voor Andujar en een All-Star-waardig jaar had ingeleverd, zou Andujar zich bij de Yankees hebben gevoegd als de alledaagse derde honkman. De beste manier om Andujar’s knuppel nu in de opstelling te krijgen, is door hem te verplaatsen. Voor de intrasquad-wedstrijd van donderdag nam hij grondballen en gooide op het eerste honk.

Met vrijdag regen verwachtten de Yankees hun intrasquad-wedstrijd. James Paxton zal gooien en een paar spelers die behandeling nodig hebben, zullen in Yankee Stadium zijn, maar er zal geen volledige training zijn.


De vijf fouten van Gleyber Torres in 10 voorjaarstrainingwedstrijden voordat het coronavirus het spel stopte, waren voor sommigen alarmerend, aangezien de Yankees de gelikte Didi Gregorius toestonden om via een vrije dienst te vertrekken en Torres tot de reguliere shortstop te maken.

De fouten verontrustten GM Brian Cashman niet en Mendoza maakte er niet veel van terwijl het aan de gang was.

“We wilden er niet te veel in stoppen. Hij heeft duidelijk een paar fouten gemaakt, we hebben het gezien. We waren blij met het pregame-werk dat hij erin stopte ’, aldus de bankcoach van de Yankees, die samen met Torres donderdagmiddag op weg was naar het tweede honk. “Het belangrijkste was om agressief te blijven en positief bij hem te blijven, we wilden er niet te veel van maken. Wat we tot nu toe hebben gezien, en toen we werden uitgeschakeld, zet hij het werk in. We zijn blij en hebben er vertrouwen in dat het goed gaat met hem. ’’

READ  Modder verdubbelt de FPS in Star Wars Jedi: Survivor met behulp van DLSS

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *