Wat zijn de beste apps voor architecten?

Op internet is veel informatie te vinden over chenleynk-coderingssnelheid bijvoorbeeld. U hoeft de sites hier echter niet meer te gebruiken, u kunt immers ook apps downloaden op uw smartphone. Denk bijvoorbeeld aan Beste encryptie-apps voor iOS. Als architect zou dit niet handig zijn als je niet in cryptocurrencies had geïnvesteerd, maar gelukkig zijn er ook genoeg architectuurgerichte applicaties beschikbaar. In dit artikel vindt u enkele voorbeelden.

wat betreft Kosten zakelijke aansprakelijkheidsverzekering Over BIMx vind je geen informatie, maar voor de architect is deze applicatie toch erg handig. Als u ARCHICAD gebruikt, overweeg dan om BIMx van Graphisoft te downloaden. Dit is een applicatie waarmee architecten ontwerpen kunnen indienen of delen met opdrachtgevers en aannemers. De applicatie biedt volledige controle over BIM-projecten, met een cloudinterface voor het werken op locatie. BIMx helpt de kloof tussen de ontwerpstudio en de bouwplaats te overbruggen en lost de ellende van printplannen op. Je kunt trouwens ook kiezen voor BIMx Lab, dat alleen beschikbaar is voor iOS-apparaten.

Autocad mobiel

AutoCAD Mobile is een teken- en tekentoepassing waarmee u AutoCAD-tekeningen op mobiele apparaten kunt bekijken, maken, bewerken en delen. Het is een handige uitbreiding voor uw AutoCAD-desktop waarmee u plannen kunt delen op meerdere platforms in DWG-indeling. Bij gebruik van deze applicatie hoeft u de tekeningen niet mee te nemen naar de bouwplaats. U kunt ook de AutoCAD Mobile-app gebruiken om metingen aan te passen en aantekeningen te maken terwijl u werkt. Uit een onderzoek in de architectuurgemeenschap bleek dat dit voor veel architecten de #1 app is en dat is zeker geen verrassing!

READ  B2B is saaie inhoud? Begin! Marketing feiten

Shapr3D

Shapr3D is een 3D CAD-applicatie voor iPad die compatibel is met Apple Pencil. Met de opnieuw ontworpen modelleringsinterface van de app kunnen architecten snel concepten tekenen met de Apple Pencil, zoals ze dat op papier zouden doen. Zodra de concepten compleet zijn, maakt de intuïtieve toolkit van de app het gemakkelijk om deze concepten om te zetten in 3D-vormen. Shapr3D draait op Siemens™ Parasolid™, dezelfde technische modelleringskern als Solidworks, wat garant staat voor toonaangevende kracht. De software is compatibel met alle belangrijke desktop CAD-software. Het is ook mogelijk om bestaande modellen te importeren en deze vervolgens te bewerken in de Shapr3D app.

Autodesk-formulier

FormIt Pro is alleen beschikbaar als onderdeel van de Autodesk Architecture, Engineering and Construction-suite, die ook Revit, Autocad en meer omvat. Terwijl SketchUp deze ruimte domineert, is Autodesk FormIt zeker een waardige kanshebber voor het aanbieden van intuïtieve 3D-tekeningen in een webbrowser, mobiele app en Windows-app. Conceptueel ontwerp moet BIM stimuleren en FormIt helpt u daarbij. Je doet eerst het conceptuele ontwerp, zoals het definiëren van de locatie, niveaus, lagen, massa, scènes en materialen. Zodra dat is gebeurd, gaat u verder met het werkende grafische proces in Revit. Als het conceptueel ontwerp is in SketchUp, zal de engineering niet soepel verlopen in Revit.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks het laatste bouwnieuws en informatie in je mailbox.

Verwant

tags: architecten

More from Madison Garrett
Rovio neemt hypercasual Ruby Games over
deel dit artikel De bedrijven in dit artikel Rovio Entertainment heeft aangekondigd...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *