Weet je nog? Congres graaft PM Modi’s 2013 Tweet over India-China uit

Congres valt PM Modi aan over India en trekt troepen terug met tweet uit 2013 (Bestand)

New Delhi:

Het congres heeft zich dinsdag in de geschiedenisboeken verdiept om naar premier Narendra Modi te kijken over de wederzijdse terugtrekking en terugtrekking van Indiase en Chinese troepen uit betwiste gebieden langs de LAC (Line of Actual Control) in het oosten van Ladakh.

Congresleider Randeep Singh Surjewala herinnerde de premier aan een tweet uit 2013, toen hij nog Chief Minister van Gujarat was.

‘Geachte premier, herinnert u zich uw woorden? Zeggen uw woorden iets? Kunt u ons vertellen waarom onze strijdkrachten zich terugtrekken uit ons land? Het land zoekt antwoorden’, schreef hij.

In mei 2013 tweette premier Modi: “China trekt zijn troepen terug, maar ik vraag me af waarom de Indiase troepen zich terugtrekken uit het Indiase grondgebied? Waarom trokken we ons terug?”

Op zondag begon China met het ontmantelen van kampen op PP 14 (Patrol Point 14) in Galwan en trok het troepen terug uit het gebied. Dat werd vandaag voltooid toen Chinese troepen twee kilometer terug trokken van de Galwan-vallei, Hot Springs en Gogra.

Het leger beantwoordde dit door zijn soldaten over een vergelijkbare afstand terug te brengen, ondanks dat het al stevig op Indiaas grondgebied was, om een ​​bufferzone tussen de troepen van beide kanten te creëren.

Uit satellietbeelden die vorige maand door NDTV zijn verkregen, bleek zelfs dat China, ondanks zijn bewering van het tegendeel, het grondgebied van India met 423 meter was binnengedrongen.

In een sarcastische reactie op het opnieuw opduiken van de tweet van de premier schreef congreslid Shashi Tharoor: “Ik sta achter Modiji op dit. De premier moet zijn vraag beantwoorden “.

De heer Tharoor was niet de enige congresleider die de premier ondervroeg, waarbij Rahul Gandhi de regering ervan beschuldigde de nationale belangen niet te beschermen en vroeg waarom de status quo niet was aangedrongen bij het LAC – wat betekent dat India zijn grondgebied blijft verdedigen terwijl China trekt zich over de grens terug

Bezorgdheid over de Chinese indringing op het Indiase grondgebied is herhaaldelijk gesignaleerd door het congres sinds schermutselingen met PLA-soldaten (People’s Liberation Army) in mei.

De oppositie greep een verklaring van PM Modi aan tijdens een all-party meeting vorige maand, waarin hij werd geciteerd: “Niemand is binnen ons grondgebied, noch wordt een van onze posten gevangengenomen”.

Congresleider Rahul Gandhi, die de afgelopen weken een reeks tweets heeft losgelaten, antwoordde dat de premier “het Indiase grondgebied had overgegeven aan de Chinese agressie”,

Met input van PTI

READ  Rajasthan op weg naar constitutionele crisis: BJP na ontmoeting met gouverneur
Written By
More from Max Mcgee

De ijskap van Groenland is gesmolten tot een punt waarop geen terugkeer mogelijk is, vindt studie

“De ijskap bevindt zich nu in deze nieuwe dynamische toestand, waar zelfs...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *