Chinese troepen trekken 2 km terug in Galwan-vallei, tonen nieuwe satellietbeelden

NDTV News

Satellietbeelden van Maxar tonen de positieverandering van Chinese troepen in Galwan

New Delhi:

De terugtrekking van twee kilometer van de Chinese soldaten in het kader van de uittredingsprocedure in Ladakh wordt ondersteund door satellietbeelden met hoge resolutie uit de bocht van de Galwan-rivier, wanneer deze de Line of Actual Control passeert en het grondgebied van India binnenstroomt. Het uitschakelingsproces was begonnen na de besprekingen op zondag op het niveau van de speciale vertegenwoordiger tussen de nationale veiligheidsadviseur Ajit Doval en de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi. Nu trekken zowel de Chinese als de Indiase troepen zich terug op 2 km van drie plekken in Ladakh – Galwan Valley, Hot Springs en Gogra – waardoor er een bufferzone tussen blijft.

Bronnen zeiden dat de Chinezen nu stevig aan hun kant staan ​​van de Line of Actual Control – de feitelijke grens tussen India en China.

un2ugft

Satellietbeeld verkregen van Maxar op 28 juni toont Chinese structuren in de regio

Verschillende afbeeldingen van de Galwan-vallei – verkregen door NDTV van MAXAR – maken de positieverandering duidelijk.

5ig2nca8

Satellietbeeld van 6 juli laat zien dat de structuren uit het gebied zijn verwijderd

De eerdere foto, verkregen op 28 juni, toonde Chinese structuren aan beide zijden van de Line of Actual Control. De beelden toonden mogelijke defensieve Chinese posities op de locatie en verschillende constructies die onderdak konden bieden aan de soldaten die langs de rotswand waren gebouwd in de aanloop naar de LAC.

ihl7jbf8

Lange opname van het satellietbeeld met Chinese structuren in het gebied

De afbeeldingen gaven aan dat de Chinezen een inval van 423 meter op het Indiase grondgebied hebben gemaakt, wat ver vooruit lijkt op Beijing’s eigen Claim Line in 1960 in de regio.

De foto van dezelfde plek, gisteren verkregen, laat zien dat de structuren zijn gedemonteerd en dat het gebied schoon is.

De plek ligt in de buurt van Patrol Point 14, waar Indiase en Chinse troepen op 15 juni een veldslag hadden uitgevochten met knuppels, ijzeren staven en stenen. Twintig Indiase soldaten kwamen om het leven. Hogere officieren in het Indiase leger denken dat de Chinezen ongeveer 45 slachtoffers hebben geleden, waaronder een kolonel die tijdens de gevechten is omgekomen.

Na de besprekingen van zondag zei New Delhi dat de twee partijen zijn overeengekomen “zich te laten leiden door de consensus van leiders” en “niet toe te staan ​​dat geschillen geschillen worden”. Ze waren het er ook over eens dat “beide partijen het lopende uittredingsproces langs de LAC met spoed moeten voltooien”, voegde de verklaring toe.

Regeringsbronnen vertelden NDTV dat ze “voorzichtig hoopvol” zijn op een Chinese terugtrekking uit alle gebieden midden juli, tegen die tijd dat militaire leiders naar verwachting opnieuw een gesprek op hoog niveau zullen voeren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *