Wegen afgesloten rond Ambala Air Base, nieuwe thuisbasis voor 1st Batch Of Rafales

Rafale Jets: De vliegbasis Ambala ligt op ongeveer 200 km afstand van de grens met Pakistan,

Ambala, Haryana:

Grote bijeenkomsten zijn verboden en de beveiliging is aangescherpt in de buurt van het Ambala Air Force Station in Haryana, waar de eerste vijf van een partij Franse Rafale-straaljagers vanmiddag een landing zullen maken. Het opnemen van video’s en fotografie is ook in de buurt van de vliegbasis verboden, zeiden functionarissen dinsdag. De wegen rond de vliegbasis – gelegen op ongeveer 200 km van de grens met Pakistan – zijn afgesloten.

De vijf Rafale-jets vertrokken maandag vanuit Frankrijk, legden een afstand van bijna 7.000 km af met lucht-naar-lucht-tankbeurten en stopten één keer op een Franse vliegbasis in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

“Sectie 144, die de vergadering van vier of meer mensen verbiedt, is opgelegd in de dorpen nabij de vliegbasis, waaronder Dhulkot, Baldev Nagar, Garnala en Panjkhora”, zei adjunct-commissaris Ashok Sharma door persbureau PTI.

Het opnemen van video’s of het maken van foto’s van de grensmuur van de vliegbasis en nabijgelegen gebieden blijft “strikt verboden”, voegde hij eraan toe.

Anil Vij, minister van Binnenlandse Zaken van Haryana, zei dat de politie van Ambala alle nodige maatregelen heeft genomen.

Chief of Air Staff RKS Bhadauria zal op de vliegbasis zijn om de Rafale-jets te ontvangen, de eerste tranche van de 36 vliegtuigen die India uit Frankrijk heeft gekocht in een intergouvernementele deal van Rs 59.000 crore in 2016.

De Rafale straaljagers zijn in staat om een ​​reeks zeer effectieve wapens te vervoeren, waaronder de Meteor lucht-lucht raket en Scalp kruisraket.

READ  T1 neemt het op tegen Karmine Corp in Parijs in een KCX3 – VALO2ASIA-wedstrijd

“De levering van tien vliegtuigen is op tijd voltooid. Vijf blijven terug in Frankrijk voor het trainen van Mission. De levering van alle zesendertig vliegtuigen zal op schema zijn tegen het einde van 2021”, zei de Indiase ambassade in Frankrijk in een verklaring over Maandag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *