Gouverneur scheldt Ashok Gehlot voor de derde keer dat er vraag naar een vergadering is

NDTV News

Minister-president Ashok Gehlot ging woensdag naar het gouverneurshuis om hem te ontmoeten.

Jaipur:

De gouverneur van Rajasthan, Kalraj Mishra, verwierp vandaag het verzoek van Chief Minister Ashok Gehlot voor de derde keer voor een vergadersessie. De gouverneur heeft naar verluidt het voorstel geretourneerd om op vrijdag een sessie te houden met de opmerking dat een opzegtermijn van 21 dagen noodzakelijk is en uiting geeft aan zijn bezorgdheid over de coronavirussituatie.

Kort na de stunt ging de Chief Minister naar het Governor’s House om hem voor de vierde keer te ontmoeten sinds de rebellencrisis van het Congres eerder deze maand uitbrak, waardoor de partijregering in Rajasthan op de rand werd geduwd.

“Ik ga hem ontmoeten om erachter te komen wat hij wil. Of hij nu een opzegtermijn van 21 dagen of 31 dagen wil halen, we zullen overwinnen”, vertelde Ashok Gehlot aan journalisten voordat hij naar Raj Bhavan ging.
De heer Gehlot had gisteren een derde voorstel gestuurd met het verzoek om een ​​vergadersessie op vrijdag nadat zijn vorige verzoek door de gouverneur was teruggezonden met drie voorwaarden, waaronder een opzegtermijn van 21 dagen en een coronavirusplan voor het huis.

De Chief Minister, die de rebellie bestrijdt door zijn ontslagen plaatsvervangend Sachin-piloot en nog minstens 18 MLA’s, dringt sinds vorige week aan op een vergadering en protesteerde afgelopen vrijdag vijf uur in de residentie van de gouverneur. Hij is van mening dat hij goed geplaatst is om een ​​vertrouwensstemming rond deze tijd te winnen en had aan de gouverneur een lijst van 102 MLA’s voorgelegd, slechts één voorbij de meerderheid van 101 in de 200 leden tellende Rajasthan-vergadering.

READ  2.0 Update - Alle nieuwe Pokemon, levels en veranderingen - Nieuwe Pokemon Snap Wiki Guide

Bij zijn laatste afwijzing schreef de gouverneur aan de eerste minister dat hij niet tegen het bijeenroepen van een vergadering was. ‘De Raj Bhavan (gouverneur) geeft het startsein om de vergadering van de Vergadering te houden, rekening houdend met de gemaakte suggesties’, schreef hij en somde de vragen op die moesten worden beantwoord.

Hij vraagt ​​of de Chief Minister een truststem wil uitbrengen; als dat het geval is, is een opzegtermijn van 21 dagen niet nodig voor een speciale sessie. “Wilt u een motie van vertrouwen indienen? Aangezien het niet in het voorstel wordt genoemd, maar u in het openbaar verklaringen aflegt (meneer Gehlot) dat u een motie van vertrouwen wilt indienen,” had de heer Mishra ondervraagd.

De gouverneur zei ook dat het tijdens de pandemie moeilijk zou zijn om op korte termijn alle MLA’s op te roepen. ‘Kunt u overwegen om de MLA’s 21 dagen van tevoren op de hoogte te stellen?’ – vroeg zijn briefje. De regering heeft gezegd dat er midden in het virusgevecht montagesessies zijn gehouden in Goa, Manipur en Puducherry.

Zijn derde vraag was hoe de sociale afstand tijdens de sessie zou worden gehandhaafd. Team Gehlot antwoordde dat het aan de Spreker was om te beslissen over veiligheidsmaatregelen en zitplaatsen.
Afgelopen vrijdag had de gouverneur zes redenen gegeven om het voorstel van de heer Gehlot te negeren. Hij had dat het dossier geen agenda of datum vermeldde. Hij had er ook op gewezen dat er een zaak in behandeling was bij het Hooggerechtshof. Om het laatste punt aan te pakken, heeft Rajasthan-spreker CP Joshi een verzoekschrift ingediend bij het Hooggerechtshof met zijn bevoegdheden om 19 rebellen-MLA’s te diskwalificeren.

READ  Xbox-baas zal 'absoluut' het nieuwe consortium van Raven Software ondersteunen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *