Wekelijkse peiling: Nintendo Switch OLED vs. Valve Steam Deck

Vorige week onthulde Nintendo de OLED Switch, deze week onthulde Valve het Steam Deck. Zou je een van deze oppikken of denk je dat Android-telefoons de manier zijn om onderweg te spelen? Voordat we u naar het virtuele stemhokje verwijzen, laten we eerst de concurrenten eens nader bekijken.

Het Nintendo Switch OLED-model zal in oktober beschikbaar zijn vanaf $ 350, wat 64 GB aan opslagruimte is (de originele versie was 32 GB). Het heeft een 7-inch OLED-scherm, wat een upgrade is ten opzichte van het kleinere 6,2-inch LCD-scherm dan het origineel (het Lite-model heeft een kleiner 5,5-inch scherm). Het heeft echter nog steeds een resolutie van 1280 x 720 pixels.

De chipset is dezelfde Tegra X1 als voorheen, en de upgrade-geruchten zijn nog niet voorbij. Dit betekent dat je 720p-graphics krijgt in draagbare modus en 1080p wanneer je hem in het dockingstation plaatst (discutabel, daarover meer in een minuut). De batterijduur ligt tussen de 4,5 en 9 uur (u kunt bijvoorbeeld rekenen op 5,5 uur tijdens het gamen Adem van het wild). Dit komt overeen met de herziene versie van de originele Switch.

Het dock heeft een nieuwe functie, een bekabelde LAN-poort, die een stabiele snelle verbinding en lage latentie mogelijk maakt, zelfs in vergelijking met de nieuwe Wi-Fi-standaarden. Tijdens het praten ondersteunt de Switch Wi-Fi 5 (ac).

In het Valve Steam Deck, het zal in december beschikbaar zijn vanaf $ 400. Merk op dat deze versie wordt geleverd met 64 GB eMMC-geheugen. Als u snellere opslag wilt, d.w.z. een NVMe SSD, begint deze bij $ 530 voor het 256 GB-model. RAM is altijd 16 GB DDR5.

READ  Dagelijkse aanbiedingen: nieuwe Alienware X15- en X17 RTX 3080-laptops nu verkrijgbaar

Wekelijkse peiling: Nintendo Switch OLED vs. Valve Steam Deck

Het deck wordt aangedreven door een AMD Zen 2 APU met 4 cores (8 threads) en een RDNA 2 GPU met 8 CU’s. Dit is de nieuwste AMD grafische architectuur (de Radeon 6000-serie), terwijl Ryzen APU’s de oude Vega-architectuur gebruiken voor hun GPU’s. Dit zal dus merkbaar sneller zijn dan Ryzen APU’s, maar niet zo snel als bijvoorbeeld de Radeon 6700 XT, die 40 CU’s heeft (maar hetzelfde kost als Steam Deck en een TDP van 230W heeft).

Het on-board display met zijn grafische resolutie zal je echter niet verbazen – het is een 7-inch LCD, dit keer een 16:10 scherm, met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Het werkt met een standaard verversingssnelheid van 60 Hz en ondersteunt aanraakinvoer.

Als uw scherm erg beperkt is, kunt u de DisplayPort 1.4 Alt-modus van USB-C gebruiken om een ​​4K-resolutie bij 120Hz of zelfs 8K uit te voeren. Het is niet zo dat de GPU met deze resolutie in de buurt kan komen van opstartbare framesnelheden. Hoewel Switch-bezitters je zullen vertellen dat de oude Tegra-chip ook geen snelheidsduivel is en een echt 1080p-scherm meestal een utopie is.

Beide units hebben microSD-sleuven voor geheugenuitbreiding, en hoewel de adapter games van een microSD-kaart kan spelen, weten we niet zeker of we een game van pc-kwaliteit zouden willen spelen – een USB 3.1-drive zou waarschijnlijk een betere optie zijn. Net als bij de Switch is er een officieel Steam Deck-dock dat een full-size DisplayPort, een HDMI-poort, een USB-A 3.1-poort en twee USB-A 2.0-poorten toevoegt.

Wekelijkse peiling: Nintendo Switch OLED vs. Valve Steam Deck

De levensduur van de batterij varieert sterk. De 40Wh batterij ondersteunt 2 tot 8 uur afspeeltijd. Om verbinding te maken met het netwerk is er weer Wi-Fi 5 (ac), als je het dock krijgt, krijg je ook bekabeld Ethernet. Het apparaat weegt 669 gram, vergeleken met 399 gram voor de adapter (inclusief Joy-Cons).

READ  Desi TikTok-alternatief: drie vrienden uit het afgelegen dorp Rajasthan ontwikkelen de Vande-app

Laten we het hierna hebben over controllers. De Nintendo Switch OLED heeft afneembare Joy-Cons, die kunnen fungeren als draadloze controllers voor gamers en ook bewegingsbesturing ondersteunen. Wanneer aangesloten, geeft het de controller een vrij standaard set van twee analoge sticks, een D-pad, vier bewegingsknoppen en vier schouderknoppen.

Het Valve Steam Deck haalt een pagina uit de Steam-console en bevat twee touchpads. Dat is naast de analoge sticks, een D-pad, vier actieknoppen, vier schouderknoppen en vier extra triggers aan de onderkant. Op beide apparaten kunt u natuurlijk extra controllers aansluiten.

Besturingsapparatuur: oppervlak stoomklep
Controllers: Nintendo Switch OLED

Controllers: Steam Deck vs. Switch

Laten we tot slot eens kijken naar de gamebibliotheken, die waarschijnlijk de belangrijkste functie op de console zijn. Beide zijn rijk, maar lijnrecht tegenover elkaar.

Steam Deck draait SteamOS 3.0 (gebaseerd op Arch Linux) en kan elk spel in de Steam-bibliotheek spelen. Dit omvat moderne games, veel klassieke games en talloze indiegames.

De Nintendo Switch voert exclusieve Switch-games uit, waaronder een bibliotheek met hoogwaardige first-party titels (plus enkele groenblijvende NES/SNES-titels).

Er zijn alternatieve manieren om onderweg te spelen. Er zijn dingen zoals de Android MOQI i7s die we een tijdje geleden hebben getest, die ingebouwde bedieningselementen zoals deze twee hebben. Apparaten zoals de Asus ROG Phone 5 beschikken ook over een breed scala aan controllers. In feite zouden Android-telefoons over het algemeen native ondersteuning moeten hebben voor DualShock 4 van Sony en Xbox-controllers van Microsoft (hoewel dit soms kan worden verbroken). Je kunt zelfs pc- en consolegames spelen met cloudstreamingservices of de game streamen vanaf je pc/console.

Dus, wat wordt het – een sleutel of een Steam Deck? Eerste?

READ  Schietspel PUBG breekt met Chinees bedrijf Tencent na verbod in India | NU

Merk op. We zagen dat sommigen van u problemen hadden met stemmen. We gebruiken een externe pollingservice (StrawPoll) en we denken dat dit te maken kan hebben met onze stemfrequentiecontrole. Kun je direct stemmen op stropoll.com? Welke fouten zie je en welke browser gebruik je?

Written By
More from Aubrey Mason

Cyberpunk RPG Laxidaze heeft tot doel Pokémon te combineren met een Final Fantasy VII-remake

Indie-ontwikkelaar Machine Elf Studios werkt aan zijn debuuttitel, in de hoop een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *