WhatsApp Mac staat op het punt een stuk beter te worden – probeer het nu

WhatsApp Mac staat op het punt een stuk beter te worden – probeer het nu

WhatsApp heeft de eerste bètaversie uitgebracht van een alternatieve Mac-app voor de populaire berichtenservice. Deze is al veel beter dan de huidige; We laten u zien hoe u het daadwerkelijk kunt gebruiken.

Lees verder na de aankondiging.

WhatsApp Mac maar dan beter

Er zijn veel redenen waarom je de huidige WhatsApp Mac-app niet leuk vindt. Het staat misschien vermeld als WhatsApp Desktop in de Mac App Store, maar afgezien daarvan zit er een kleine ‘Mac’ omheen. De app is traag, neemt geheugen in beslag, ondersteunt geen van de ingebouwde macOS-technologieën (spellingcorrectie, slepen en neerzetten) en het voelt allemaal aan als een website – maar dan zonder de Safari-knoppen.

Die laatste gedachte is helemaal niet vreemd, aangezien WhatsApp Desktop gebaseerd is op Electron. En dat is het gewoon chroomEen browser die is ontworpen om een ​​enkele website weer te geven. Juist, pag Whatsapp-web.

Download de nieuwe WhatsApp

Het is duidelijk dat de mensen van de Meta zelf niet zo blij waren met deze Mac-app, want nu komt er een gloednieuwe versie aan. De eerste bètaversie van deze nieuwe desktop-applicatie is al uit, je kunt deze downloaden via onderstaande knop. Open vervolgens de DMG en sleep WhatsApp naar de map Toepassingen. Het pictogram is geel, wat aangeeft dat het een bètaversie is. De definitieve versie zal waarschijnlijk binnenkort beschikbaar zijn in de Mac App Store.

Verschillen met de huidige versie

Wat is het belangrijkste verschil met de huidige versie? In tegenstelling tot WhatsApp Desktop is het nieuwe WhatsApp-dock gebaseerd op Catalyst. Dit is een technologie van Apple om iPad-apps snel om te zetten in apps voor Mac. In feite gebruik je de echte WhatsApp, maar dan in een versie die is geoptimaliseerd voor desktopgebruik.

Maar wacht, zeiden we iPad-apps? Ja, het feit dat WhatsApp voor Mac nu gebruik maakt van Catalyst geeft aan dat de app ook in ontwikkeling is voor de iPad. Hier zijn al eerder geruchten over geweest, maar dit is het grootste bewijs. WhatsApp voor iPad komt eraan.

En als je wilt weten hoe deze app werkt en eruit zal zien en aanvoelen, dan moet je zeker deze Mac-app proberen.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple nieuws? Meld je dan bij ons aan Dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast een bestand gratis iphone-app En houd onze website in de gaten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *