Wiley: de politie beoordeelt rapporten van antisemitische berichten van de Britse rapper

The grime artist Wiley performs at Wireless Festival in London, England, on July 6, 2018.
De kunstenaar heeft een zevendaagse gekregen Twitter verbod en is geschrapt door zijn beheermaatschappij als gevolg van de opmerkingen, volgens PA Media.

Toen hem werd gevraagd om commentaar te geven op de opmerkingen van Wiley, verwees de Metropolitan Police CNN naar een verklaring die luidt: ‘We hebben een aantal rapporten ontvangen over vermeende antisemitische tweets die op sociale media zijn gepost.

‘The Met neemt alle meldingen van antisemitisme uiterst serieus. Het relevante materiaal wordt beoordeeld’, voegde het eraan toe.

Nadat hij een korter verbod had gekregen voor het plaatsen van een reeks opmerkingen op vrijdag, besloot Twitter hem een ​​week van zijn account te blokkeren toen hij op zaterdagochtend weer tweette, meldde PA Media.

Zijn vermeende tirade omvatte het gebruik van antisemitische tropen over de Joodse macht in de entertainmentindustrie.

De artiest, die de bijnaam “peetvader van het vuil” heeft gekregen vanwege zijn invloed op het genre, gebruikte soortgelijke taal in een reeks videoboodschappen die zaterdag op zijn officiële Instagram-account werden gepost.

De campagne tegen antisemitisme, een NGO die is opgericht door leden van de Anglo-Joodse gemeenschap, heeft de reeks aanstootgevende opmerkingen krachtig veroordeeld.

De liefdadigheidsinstelling meldde de muzikant vrijdag bij de Metropolitan Police over een bericht waarin hij zei dat de Joodse gemeenschap het verdiende “wat maïs te bewaren”.

In een verklaring op Twitter zei de ngo: “‘Hold corn’ is jargon voor ’take bullets’. We beschouwen deze aansporing tot rassenhaat.

“We hebben ook Twitter en Facebook, die eigenaar is van Instagram, gevraagd om zijn accounts te sluiten”, zei de organisatie vrijdag in een aparte verklaring.

READ  Dieven breken gat in muur bij overval op speelgoedwinkel Hemet - NBC Los Angeles

Volgens PA Media gaven zowel Twitter als Facebook, die eigenaar is van Instagram, verklaringen dat ze een aantal van zijn berichten hadden verwijderd omdat ze hun regels hadden overtreden.

CNN heeft contact opgenomen met beide bedrijven voor verder commentaar.

John Woolf, die Wiley bij A-List Management beheerde, tweette eerder op zaterdag dat het bedrijf de kunstenaar had laten vallen vanwege beschuldigingen van antisemitisme.

CNN heeft contact gezocht met Wiley en Woolf, maar heeft van geen van beide partijen een reactie ontvangen.

Wiley’s opmerkingen werden bekritiseerd door cijfers, waaronder oppositie Labour-politicus Jess Phillips op zaterdagochtend.

Phillips, de MP voor Birmingham Yardley, drong er in een bericht op zijn platform bij Twitter op aan om de berichten met “flagrant antisemitisme en haat” te verwijderen.

‘Het raakt alle gevaarlijke beats, joden krijgen dingen die je niet krijgt, ze hebben de controle, ze denken dat hun [sic] beter … Dit is gevaarlijk spul. Het zou toch wel naar beneden moeten komen, ‘voegde ze eraan toe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *