Willie Gay van Kansas City Chiefs zegt dat NFL-game ‘veel vertraagt’

Kansas City Chiefs rookie LB Willie Gay Jr. schat dat hij ongeveer 100 snaps heeft gemist zonder rookie minicamp, OTA’s en een normaal trainingskamp. Dat zijn veel kansen voor een jonge speler om te missen – vooral een die slechts zes van de 31 carrièredames op de universiteit begon.

“Herhaling is groot in deze competitie”, vertelde Gay vrijdag aan verslaggevers.

Ondanks zijn gebrek aan herhalingen voorafgaand aan het seizoen, met het grootste deel van zijn rookiejaar achter de rug, voelt Gay zich goed over waar hij tot nu toe is. Het belangrijkste voor Gay was winnen, een gemeenschappelijk thema onder de meeste Chiefs-spelers, of ze nu veteranen of rookies zijn.

“Ik denk dat het geweldig is gegaan”, zei Gay over zijn rookieseizoen. “Je kunt als rookie veel hopen, man, maar om te winnen in een team en te winnen in een team met geweldige dierenartsen die me veel leren en met een geweldige hoofdcoach en coaches om me heen. Het kan natuurlijk beter worden als we een Super Bowl winnen, maar op dit moment gaat het geweldig. “

Gay’s snelle telling is een constante bron van discussie binnen het Chiefs Kingdom. Zijn seizoenshoogtepunt van 39 defensieve snaps kwam in week 7 tegen de Denver Broncos. Sindsdien heeft de getalenteerde rookie maar één keer meer dan 30 defensieve snaps in een wedstrijd gehad. Hoewel Gay nog geen consistente rol heeft gespeeld, speelt hij graag de rol die de technische staf elke week voor hem heeft gevonden.

“Echt, plaats me gewoon waar ik me op mijn gemak voel,” zei Gay. ‘Het is natuurlijk niet mijn beslissing, het is die van hen. Maar eigenlijk gewoon elke week een rol voor mij vinden. Afhankelijk van wat een team graag doet, kan mijn rol groter en kleiner worden. Ze hebben er echt goed aan gedaan om me altijd binnen te krijgen. “

READ  Belmont-kampioen Tiz the Law cruises naar de overwinning in Travers

Door zijn ervaring met zijn beperkte defensieve kiekjes, voelt Gay dat hij verbeterd is op één specifiek gebied: zijn visie. De speler met de bijnaam “Turbo” zag het NFL-spel al vroeg een beetje te snel voor hem verlopen. Dat is veranderd in de loop van zijn 13 wedstrijden als professional.

“Een ding dat ik kan zeggen dat ik er beter in ben, zijn mijn ogen”, zei Gay. “Het vertraagt ​​veel voor mij. Ik kan dat zeggen omdat, man, de eerste paar weken alles zo was [too fast]. Nu kan ik zien wanneer jongens trekken, ik kan gewoon dingen zien gebeuren voor me en dan kan ik reageren. Dat is zeker een van de dingen. “

Een deel van zijn verbetering is waarschijnlijk dat hij het speelboek beter kent en niet zo veel hoeft na te denken. Het andere deel is dat hij meestal in dezelfde personeelspakketten speelt, waardoor hij een bepaald niveau van comfort kan ontwikkelen.

“Ik denk dat zijn kennis van het draaiboek erg goed is”, zei Chiefs DC Steve Spagnuolo donderdag. ‘We hebben de dingen vrijwel hetzelfde gehouden in de pakketten waarin hij zit. Ik denk dat het naar buiten gaat en speelt. “

Wat betreft waar Gay staat in termen van zijn wekelijkse aantal snapshots, de dingen zullen waarschijnlijk blijven worden bepaald door het gameplan. Spagnuolo denkt dat hij uiteindelijk meer zal kunnen doen. Het maakt allemaal deel uit van het natuurlijke groeiproces voor een beginnende speler.

“Ik weet niet wat zijn totale kiekjes zijn, maar zeker niet genoeg om hem naar waar te brengen, weet je, wanneer je een trainingskamp hebt en je die basis van kiekjes hebt,” zei Spagnuolo. “Het wordt een groeiproces. We houden van de manier waarop hij speelt en hij is gepassioneerd over hoe hij speelt. Hij is naar buiten gegaan en heeft wat toneelstukken voor ons gemaakt. Beetje bij beetje zullen we het hem gewoon blijven voeren. “

READ  Speldaggids: Boise State Broncos vs Hawai'i Rainbow Warriors
More from Madison Garrett

Niners konden ‘thuis’-spellen spelen in Arizona vanwege COVID-19-beperkingen

Toen Santa Clara County zaterdag nieuwe COVID-19-beperkingen uitvaardigde, verbood het alle contactsporten...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *