Windows 10 lente 2021-update: alles wat u moet weten

Avishek Das / SOPA Images / LightRocket / Getty Images

Microsoft heeft bevestigd dat de nieuwste Windows 10-update, versie 21H1, dit voorjaar komt, voor het eerst over een jaar Post van de technische community op maandag Het is formeler Deel woensdag de blog van het bedrijf​ Het volgt het gebruikelijke patroon van Microsoft om elk jaar twee belangrijke updates voor Windows 10 uit te rollen, terwijl deze laatste update wordt gevolgd Update van oktober 2020​ (Als u Windows 7 gebruikt, kunt u dat nog steeds doen Windows 10 gratis te downloaden Voor de laatste updates.)

Hoewel we dit voorjaar enkele nuttige nieuwe functies kunnen verwachten, lijkt het waarschijnlijk dat Microsoft deze kleinere updatecyclus gebruikt om zich voor te bereiden op een grotere update van de Windows 10-gebruikersinterface, naar verluidt de codenaam Sun Valley, Dat zal deel uitmaken van de hernieuwde focus van Microsoft op Windows 10 die leidinggevenden vorig jaar noemden. We zullen niet precies weten wat dat betekent totdat een grotere update is bevestigd, maar we hebben enkele van de onderstaande geruchten verzameld.

Lees verder: Beste virusbescherming 2020 voor Windows 10

Dit is wat we tot nu toe weten over Windows 10 21H1 en wat dit kan betekenen voor de toekomst van het besturingssysteem.

Wat is Windows 10 21H1?

Windows 10 21H1 wordt de nieuwste update van Microsoft voor het besturingssysteem en komt ergens dit voorjaar aan. Deze updates worden vaak de update van april of mei genoemd.

Gewoonlijk brengt Microsoft in het voorjaar een grotere functie-update uit en in de herfst een kleinere. Maar de 21H1 lijkt ook een kleine update te zijn, geen volledige oplossing.

Lees verder: Windows 10-tips: geheim startmenu, schermafbeeldingen vastleggen en meer

Welke nieuwe functies bevat de nieuwe update?

Volgens de blog van Microsoft omvatten nieuwe Windows 10-functies:

  • Ondersteuning voor meerdere camera’s voor Windows Hello, waardoor gebruikers een externe camera kunnen kiezen bij gebruik van high-definition beeldschermen met geïntegreerde camera’s.
  • Verbeteringen aan Windows Defender Application Guard, waaronder verbeterde scenario’s voor het openen van documenten.
  • Verbeteringen aan de Windows Management Instrumentation (WMI) Group Policy Service (GPSVC) -update ter ondersteuning van werken op afstand.

“De functies die we in deze update vrijgeven, zijn gericht op de kernervaringen waarvan klanten ons hebben verteld dat ze op dit moment veel vertrouwen”, aldus de post. “Daarom hebben we deze versie verbeterd om aan de meest dringende behoeften van onze klanten te voldoen.”

naar mij Digitale trendsDe update bevat ook nieuwe pictogrammen, bijgewerkte instellingenpagina’s, enkele aanpassingen aan Cortana en de zoekvakervaring.

Wanneer kan ik de nieuwe update downloaden?

Microsoft heeft gezegd dat de Windows 10 21H1-update in de eerste helft van het jaar beschikbaar zal zijn. een Windows Centraal rapport Het zegt dat het in mei zal aankomen, hoewel Microsoft dit niet heeft bevestigd.

Op woensdag begon Microsoft met het uitrollen van de 21H1-versie naar de Windows Insiders In het bètaprogramma. Nieuwe functies zullen worden geïntroduceerd in toekomstige Windows Insider Preview-releases zodra ze gereed zijn.

Wanneer de update openbaar beschikbaar is, is dit de eerste keer dat een H1-functie-update (eerste helft van een kalenderjaar) wordt geleverd met behulp van de servicetechnologie van Microsoft. Dit betekent dat het op dezelfde manier aankomt als de maandelijkse updates van Windows 10. Het is ook hetzelfde als het Oktober 2020 De update is uitgebracht. Als u al Windows 10 versie 2004 of versie 20H2 gebruikt, is het een snel installatieproces om de nieuwste update te krijgen.

Als het in het voorjaar algemeen beschikbaar is, kun je versie 21H1 downloaden via Instellingen> Update en beveiliging> Windows UpdateEn klikken Controleer op updates​ Indien beschikbaar, zul je zien Functie-update naar Windows 10, versie 21H1​ Klik Download en installeer

Wat is de grootste Windows 10-update die hierna zou kunnen komen?

Aan Inkomstenoproep oktober 2020Microsoft CEO Satya Nadella zei dat Microsoft heeft “verdubbeld” op Windows-systemen en computers, en zal blijven innoveren.

Dit zou de vorm kunnen aannemen van een grote OS-update naar Windows 10 later dit jaar, die volgens een rapport van Windows Central​ Modernisering, De codenaam zou Sun Valley zijn,, Het kan een opnieuw ontworpen Start-menu, actiecentrum en bestandsverkenner opleveren, met een modernere look en nieuwe functies. Sun Valley zal naar verwachting rond de feestdagen van 2021 worden gelanceerd, zegt Windows Central, maar dat kan veranderen.

Een andere factor: Microsoft heeft gezegd dat Windows 10X is ontworpen voor apparaten met twee schermen, zoals Surface Duo En de Het nieuwe dak, is aan het zijn Er wordt verwacht dat het eerst op apparaten met één scherm komt

Kijk voor meer informatie De drie belangrijkste nieuwe functies in de update van Windows 10, oktober 2020, En de Zes eenvoudige beveiligingswijzigingen die alle Windows 10-gebruikers nodig hebben

READ  Zelda: Breath Of The Wild Mod versterkt Link's huis om er een 'waardevol om te kopen' van te maken
Written By
More from Lesley Curry

Google lijkt begonnen te zijn met het updaten van zijn belangrijkste iOS-apps

Foto​ Robin Beck / Agence France-Presse ​Getty-afbeeldingen​ Er zijn tekenen dat het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *