Wit bereikt de tiebreak 3, en de Celtics behouden hun overwinning op de Raptors 108-105 in de kampioenswedstrijd

Wit bereikt de tiebreak 3, en de Celtics behouden hun overwinning op de Raptors 108-105 in de kampioenswedstrijd

TORONTO – Derrick White sloeg een tie-breaking 3-pointer met nog 26,8 seconden te gaan in het vierde kwartaal toen de Boston Celtics zich herstelden van een voorsprong van 16 punten tijdens de rust en de Toronto Raptors met 108-105 versloegen in een NBA-kampioenschapswedstrijd op vrijdagavond. .

Jaylen Brown scoorde 23 punten en Kristaps Porzingis voegde 14 punten en 12 rebounds toe, terwijl de Celtics hun zesde opeenvolgende overwinning behaalden met Toronto. Jayson Tatum scoorde 17 punten voor Boston, Jrue Holiday 14 en White 13.

Sam Hauser en Al Horford scoorden elk 11 punten. Boston verbeterde naar 2-0 in het toernooi na de overwinning op Brooklyn afgelopen vrijdag. De Celtics hebben in totaal vijf wedstrijden op rij gewonnen.

“Ik had het gevoel dat we het vanavond goed deden, maar ik dacht dat dit een van onze mindere prestaties was”, zei Boston-coach Joe Mazzola. “Vorig jaar was dit de eerste keer dat we niet de beste versie van onszelf waren.”

White was het ermee eens dat de Celtics niet op hun best waren tegen de Raptors.

“Ik had het gevoel dat we niet echt die extra uitrusting hadden, of die uitrusting waarmee we tot nu toe het hele jaar hebben gespeeld”, zei White. “Sam kwam binnen en maakte een paar grote schoten, Al maakte een paar grote schoten. Het is gewoon een manier vinden om te winnen als je die uitrusting niet hebt.”

Brown (niet-coronavirusziekte) en Porzingis (rechterknie) zijn terug na het missen van de overwinning van woensdag op Philadelphia.

Brown zei dat hij zijn kruis “een beetje” had belast toen hij laat in de wedstrijd op het veld uitgleed. Hij was een van de vele spelers die verdwaald raakten op het speciale toernooiveld.

READ  De Destiny 2-update repareert enkele pantsermods die kapot zijn gegaan

Een gefrustreerde Brown zei dat de toestand van de zwart-grijze rechtbank in Toronto ‘enigszins onaanvaardbaar’ was.

“Het veld was de hele wedstrijd glad”, zei Brown. “Als spelers zijn we allemaal hier om deel te nemen aan het seizoenstoernooi, omdat dit inkomsten, opwinding, competitie, enz. zal genereren. Maar je moet ervoor zorgen dat het terrein veilig is om op te spelen. We kunnen onze spelers niet daarbuiten zetten en risico’s lopen hun gezondheid.”

Brown zei dat hij afgelopen vrijdag geen problemen had met het kampioenschapsveld in Boston, maar hij zei dat hij van andere NBA-spelers had gehoord dat ze uitgleden op het kampioenschapsveld.

“Ik denk dat ze ervoor moeten zorgen dat dit de focus is voordat iemand ernstig gewond raakt”, zei Brown.

Raptors-aanvaller Precious Achiuwa zei dat hij “een paar keer” uitgleed tegen de Celtics. Achiuwa blesseerde zijn linkerdij tijdens het trainingskamp en miste vanwege de blessure vijf wedstrijden.

“Nadat ik terugkwam (na een blessure), ben ik voorzichtiger”, zei Achiuwa.

Scottie Barnes uit Toronto opende met nog 11 seconden te gaan een driepunter die de wedstrijd in evenwicht zou hebben gebracht, maar zijn schot ricocheerde van de rand.

Pascal Siakam en Dennis Schroder scoorden elk 23 punten in een verliezende zaak toen Toronto voor het eerst in het toernooi verscheen, het laatste team in de NBA dat dit deed. Gary Trent Jr. en Barnes scoorden elk 14 punten, terwijl Jakob Poeltl 11 punten scoorde.

Toronto’s OG Anunoby miste zijn derde wedstrijd op rij met een snijvinger aan zijn rechterhand, terwijl Otto Porter Jr. de cut niet haalde. Beschikbaar vanwege persoonlijke redenen.

READ  The Epic Store blijft games weggeven in 2022

Trent startte nadat hij de voorgaande drie wedstrijden had gemist vanwege fasciitis plantaris in zijn rechtervoet.

Buffalo Bills-veiligheid Damar Hamlin en muzikant Fat Joe woonden de wedstrijd bij.

de volgende
Celtics: bezoek zondag de Grizzlies. Memphis-bewaker Marcus Smart zal zijn voormalige ploeg niet ontmoeten vanwege een verstuiking aan zijn linkervoet
Raptors: Gastheer Detroit op zondag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *