WOW staat nog steeds vol met niet-speelbare aanstichters van de Blizzard-rechtszaak, en het effect

Portret van een menselijk mannetje in World of Warcraft met het naamplaatje van veldmaarschalk Afrasiaby.

Veldmaarschalk Afrasiabi is een van de vele NPC’s die zijn vernoemd naar Alex Afrasiabi die wordt genoemd in een Activision Blizzard-pak.
schermafbeelding: Blizzard / Kotaku

Gisteren heeft het California Department of Employment and Housing rechtszaak Tegen Activision Blizzard op kosten van het bedrijf Er zou zich een cultuur van seksuele intimidatie en discriminatie verspreiden.

Inhoudswaarschuwing: beschrijvingen van seksuele intimidatie

De rechtszaak beweert dat het bedrijf een giftige cultuur op de werkplek heeft die misbruikers machtiger en beschermt. Als reactie daarop gaf Activision Blizzard een verklaring af waarin hij de beschuldigingen ontkende en zei dat de staat Californië “vervormde en in veel gevallen valse beschrijvingen van het verleden van Blizzard” bevatte.

Maar hoe lang was dit “verleden”?

Nu de gruwelijke beschuldigingen tegen Activision Blizzard opduiken, is een deel van de rechtszaak bijzonder flagrant gebleken. Volgens de klacht heeft Alex Avrasyaby, creatief directeur bij wereld van blikjesHij is naar verluidt zo berucht om zijn gedrag dat zijn kantoor de naam “Crosby Suite” heeft gekregen – blijkbaar het woord “Cosby” verkeerd gespeld in verwijzing naar de vermeende verkrachter. Bill Cosby. lezen:

Tijdens een bedrijfsevenement (een jaarlijkse conferentie genaamd Blizz Con) sloeg Afrasiabi vrouwelijke werknemers in elkaar, vertelde hen dat hij met hen wilde trouwen, probeerde hen te kussen en sloeg zijn armen om hen heen. Dit was in het volle zicht van de andere mannelijke medewerkers, inclusief de supervisors, die moesten ingrijpen en de vrouwelijke medewerkers uit hem moesten trekken. Afrasiabe was zo beroemd om zijn intimidatie van vrouwen dat zijn afdeling “The Crosby’s Wing” werd genoemd, naar verkrachter Bill Crosby. Afrasiaby noemt vrouwen ook denigrerende namen bij bedrijfsfeesten. Het gedrag van Avrasyabe was bekend bij de leidinggevenden van Blizzard Entertainment, die geen effectieve corrigerende maatregelen namen. J. Allen Brack, president van Blizzard Entertainment, had naar verluidt meerdere gesprekken met Afrasiabi over zijn alcoholgebruik en dat hij “zeer vriendelijk” was tegen vrouwelijke werknemers bij bedrijfsevenementen, maar gaf Afiasiabi als reactie daarop een klap op de pols (d.w.z. mondelinge counseling). voor deze ongevallen.

Activision Blizzard’s response to the allegations claims the incidents described are not reflective of the company’s recent values.

“The picture the DFEH paints is not the Blizzard workplace of today,” the statement said.

But Afrasiabi worked for Blizzard as recently as June 2020, when he apparently left the company with seemingly minimal mention, tot verwarring Een van de weinige fans die Ik zag dat hij weg was. Wanneer daarentegen Jeff Kaplan– die voor de tijd die hij aan Blizzard doorbracht even lang en hetzelfde was als Afrasiabe – het bedrijf verliet, dat is het geval gaf publiekelijk zijn vertrek toe.

Hoewel Afrasiabe weg is, blijft zijn aanwezigheid wereld van blikjes. Kotaku Hij kon bevestigen dat er nog minstens twee NPC’s waren die zijn naam droegen, evenals een aantal items die rechtstreeks naar hem verwezen.

Portret van een menselijke man in World of Warcraft als Lord Afrasastrasz, verwijzend naar Alex Afrasiabi.

Het tweede bevestigde lid van Afrasiabi is Lord Afrasastrash in de Wermrest-tempel.
schermafbeelding: Blizzard / Kotkao

De NPC’s in kwestie, veldmaarschalk Afrasiabi en Lord Afrasastrasz, zijn respectievelijk te vinden in de hoofdstad Stormwind en in de Wrymrest-tempel. Naast de NPC’s zijn er een aantal items vernoemd naar Afrasiabi, waaronder: Firas Siyabi sigarenknipper, zeldzame bijl en populaire missie-items zoals luxe siabi tabak. De mate waarin een speler deze dingen kan tegenkomen varieert: Stormwind wordt weggewerkt en hoewel het Tempelrepertoire toebehoort aan de Quest Giver, is het voor senioren. Konings woede Inhoud.

Sinds het nieuws bekend werd, zijn er fans bezig wereld van blikjes Forums verdedigen het Afrasabi-referenties verwijderen of hernoemen. Er is een precedent voor Blizzard-verwijdering van NPC’s die verwijzen naar mensen met problemen. In 2020 is Blizzard verwijderd twee persoonlijkheden Het is vernoemd naar de mensen Fantastisch Streamer Swifty kort nadat zijn voormalige partner hem beschuldigde van misbruik, hoewel het bedrijf niet heeft verklaard of de twee familie van elkaar zijn. In het geval van Afrasiaby bevatten de forums een thread die Afrasiaby beschrijft als “stigmaIn de WoW-community liet een speler tijdens het spel de zin ‘Go Away’ achter Uithangbord voor een van zijn personages.

Afbeelding van een houten bord met een schedel en gekruiste knekels met een hint erop geschreven "wegdrijven" Geplaatst voor veldmaarschalk Afrasiabi NPC in World of Warcraft.

Afrasiabi begon in 2004 bij Blizzard en werkte als missieontwerper wereld van blikjes. Onder zijn vele credits ontwierp hij de missie die de beruchte Fantastisch ik ikEn de Onweer, gezegend blad van de windzoeker Wind. In 2014 werd hij gecrediteerd als creatief directeur van Fantastischvijfde uitbreiding, Krijgsheren in Draenor. Hij heeft ook credits als Creative Director bij Slag bij Azeroth Het “extra leiderschap” in Schaduwlanden.

Kotaku Ik nam contact op met Blizzard voor commentaar, maar ze reageerden niet op tijd om te posten.

READ  OnePlus 8 Pro uitverkocht in India: kopers die 20.000 extra betalen om een ​​'niet op voorraad' smartphone te kopen
Written By
More from Aubrey Mason

River, de realistische hond die Dogmeat van Fallout 4 inspireerde, is vervaagd

River, de echte hond die de inspiratie vormde voor Dogmeat van Fallout...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *