Xbox-chef hint naar tv-streamingsticks voor xCloud

Phil Spencer, hoofd gaming en Xbox van Microsoft, heeft laten doorschemeren dat het bedrijf tv-streamingsticks plant voor zijn xCloud-cloudgameservice. In een interview met StratecheryBespreekt Spencer het potentieel voor extra niveaus van Xbox Game Pass, waaronder een gratis meegeleverde tv-stick om xCloud-games te spelen.

“Ik denk dat je goedkopere hardware als onderdeel van ons ecosysteem gaat zien als je denkt aan streamingsticks en andere dingen die iemand misschien gewoon op zijn tv wil aansluiten en spelen via xCloud”, zegt Spencer. “Je kunt je voorstellen dat we zelfs iets hebben dat we zojuist in het Game Pass-abonnement hebben opgenomen, waarmee je xCloud-games naar je televisie kunt streamen en de controller kunt kopen.”

Spencer plaagt ook het potentieel voor een “Xbox Game Pass Platinum” met gegarandeerde toegang tot nieuwe Xbox-hardware. Microsoft heeft Xbox-abonnementen en hardware samen gebundeld in iets dat Xbox All Access wordt genoemd, inclusief toegang tot Xbox Game Pass en de nieuwste Xbox Series X- en Series X-consoles. Het is een bundel waar Spencer in de toekomst duidelijk graag mee wil experimenteren.

De xCloud-service van Microsoft.
Foto door Nick Statt / The Verge

Het idee van een Xbox-gamestreaming-tv-stick is niet nieuw voor Microsoft. De softwaregigant bereidde in 2016 lichtgewicht Xbox-streaming-apparaten voor, maar het heeft de hardware geannuleerd. Microsoft doet al sinds het bedrijf oorspronkelijk onderzoek naar streamingsticks en hardware aangetoond Halo 4 streaming vanuit de cloud naar Windows en Windows Phones helemaal terug in 2013.

Spencers eerste openbare vermelding van Xbox-streaming tv-sticks impliceert echter dat de hardware binnenkort klaar zou kunnen zijn. Microsoft heeft tot dusver alleen xCloud-gamestreaming gebundeld met de hoogste Xbox Game Pass Ultimate-laag ($ 14,99 per maand). Er is zeker ruimte voor extra niveaus en gemakkelijkere toegang tot de service dan alleen Android-apparaten.

Microsoft werkte eerder dit jaar samen met Samsung voor xCloud, en het is slechts een kwestie van tijd voordat we de game-streamingdienst van het bedrijf op Samsung-tv’s zien verschijnen. 2021 zou een interessant jaar kunnen worden voor xCloud, vooral omdat Microsoft dat van plan is upgrade zijn serverbladen naar de meer capabele Xbox Series X-hardware. We zouden ook moeten gaan zien xCloud verschijnt volgend jaar op Facebook Gaming.

Microsoft werkt ook aan een webgebaseerde iOS-oplossing voor xCloud die begin 2021 debuteert. Spencer bevestigt ons recente rapport over deze iOS-oplossing in de Stratechery interview, maar waarschuwt dat het niet in de App Store zijn nog steeds een uitdaging is voor xCloud. “We hebben een goede oplossing voor iOS waarvan ik denk dat die begin volgend jaar zal komen, ik voel me goed over de oplossing die we hebben”, zegt Spencer.

READ  Halo Infinite-ontwikkelaars hebben een piano gecrasht om de geluiden voor de game op te nemen
Written By
More from Lesley Curry

Gids voor legpuzzels – The New York Times

Hier zijn enkele puzzels, meestal geprijsd tussen $ 10 en $ 200,...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *