Xbox Cloud Gaming krijgt muis- en toetsenbordondersteuning en latentieverbeteringen

Microsoft bereidt zich voor om muis- en toetsenbordondersteuning toe te voegen aan zijn Xbox Cloud Gaming (xCloud)-service die Xbox-games streamt naar tv’s, pc’s, mobiele apparaten en meer. De softwaregigant plaagde de toevoeging eerder dit jaar, en nu moedigt het game-ontwikkelaars aan om binnenkort klaar te zijn voor muis- en toetsenbordondersteuning en enkele grote latentieverbeteringen op Xbox Cloud Gaming.

“Xbox ondersteunt nu al een paar jaar toetsenbord en muis en we werken eraan om dit toe te voegen aan streaming voor pc-gebruikers”, Morgan Brown legt uit, een software-engineer in het Xbox Game Streaming-team van Microsoft. “Maar je kunt het nu aan je game toevoegen en toetsenbord- en muisgebruikers zullen het waarderen. Het zal oplichten in de stream zodra je klaar bent met toevoegen.”

Microsoft Flight Simulator President Jorg Neumann grapte eerder dat de toevoeging van muis- en toetsenbordondersteuning op Xbox Cloud Gaming deze zomer zou kunnen verschijnen. Aangezien Microsoft ontwikkelaars aanmoedigt om meer na te denken over muis- en toetsenbordondersteuning voor Xbox-games die naar pc worden gestreamd, zullen we dit waarschijnlijk binnenkort gaan zien.

Hiermee kunnen gebruikers van Xbox Cloud Gaming Xbox-games streamen, maar geen pc-games, met een muis en toetsenbord. We kunnen spellen zien zoals zee van dievenEn de Maine AmbachtEn de oneindige uitstralingook al fortnite Ze ondersteunen allemaal muis en toetsenbord via Xbox Cloud Gaming. De lijst met Xbox-games die muis en toetsenbord ondersteunen is nog relatief klein. Het zal vooral handig zijn wanneer Microsoft later dit jaar zijn Xbox Cloud-gamebibliotheek uitbreidt.

Xbox-ontwikkelaars krijgen nieuwe API’s om de streaminglatentie te verbeteren.
Afbeelding: Microsoft

Naast muis- en toetsenbordondersteuning biedt Microsoft ontwikkelaars ook meer manieren om de streaminglatentie in hun games te verbeteren. Microsoft werkt aan een nieuwe API voor het weergeven van details, die in totaal tot 72 milliseconden aan responstijd kan besparen. Dit wordt bereikt met Direct Capture, dat hardwarefuncties in de software reproduceert om VSync-wachttijd, dubbele of driedubbele buffering en zelfs schaling die vereist is voor tv’s te elimineren.

Schalen en artefacten voegen beide meer latentie toe aan het streamen van games, en veel games ondersteunen al live-opname om hun prestaties op Xbox Cloud Gaming te verbeteren. De responstijd kan dalen tot 2-12 ms, vergeleken met 8-74 ms in de traditionele weergavepijplijn. Er zijn wel enkele beperkingen. Direct Capture ondersteunt alleen een maximale resolutie van 1440p en ondersteunt nog geen dynamische resolutie of HDR.

Resolutiebeperking zal op dit moment voor de meeste game-ontwikkelaars geen probleem zijn, aangezien Xbox Cloud Gaming games verkleint tot 720p op mobiel en 1080p op pc en internet. Microsoft verwacht uiteindelijk ondersteuning met een hogere resolutie, maar er is geen tijdlijn voor 1440p- of 4K-ondersteuning voor de nieuwe Xbox TV-app. “Dit is iets waarvan we verwachten dat het in de loop van de tijd zal veranderen, op basis van verschillende apparaten, netwerkomstandigheden en verbeteringen aan de broadcast-stack”, legt Brown uit. Binnenkort zijn er tools beschikbaar voor ontwikkelaars om hun games te testen en te zien hoe ze Direct Capture kunnen ondersteunen.

Direct Capture verbetert de streaminglatentie in Xbox Cloud Gaming.
Afbeelding: Microsoft

Latentieverbeteringen zijn essentieel voor gamestreamingservices zoals Xbox Cloud Gaming, en zoals Direct Capture duidelijk maakt, gaat het niet alleen om het verminderen van netwerklatentie. Nvidia lanceerde vorig jaar de RTX 3080 GeForce Now-serie, met verbazingwekkende latentieverbeteringen. Nvidia heeft zijn eigen Adaptive Sync-technologie ingebouwd, waardoor de manier waarop een game wordt weergegeven, wordt aangepast aan een synchronisatiescherm en waarmee GeForce Now streaming-games kan synchroniseren met elk 60Hz- of 120Hz-scherm.

Nvidia’s Adaptive Sync vermindert ook enige buffering tussen de CPU en GPU aan de serverzijde, en het eindresultaat is een aantal mooie latentieverbeteringen ten opzichte van wat beschikbaar is via Google Stadia of Xbox Cloud Gaming. Nvidia beweert de Xbox Series X te verslaan die native draait op 60 fps dankzij de 120 fps-ondersteuning van GeForce Now.

READ  Xbox Series X lost eindelijk een van de vreemdste consoleproblemen op
Written By
More from Vanessa Hale
Komt de nieuwe Demon Slayer op Xbox?
de beste spellen Afbeelding geleverd door SEGA. Fans van Demon Slayer zijn...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *