Google Nieuws wordt persoonlijker met herontwerp van desktop

Google Nieuws heeft een bestand gekregen Een nieuw likje verf voor desktopgebruikers Op zijn 20e verjaardag, met een herontwerp dat meer belang hecht aan lokaal nieuws en gepersonaliseerde inhoud.

Gebruikers kunnen de onderwerpen die ze bekijken nu gemakkelijker aanpassen door op de blauwe knop “Aanpassen” in de rechterkolom te drukken (deze verschijnt net onder Uw keuzes). Ze kunnen ook meerdere sites toevoegen aan de sectie Lokaal nieuws door op de knop Instellingen rechts van de kop Lokaal nieuws te drukken.

In de praktijk is de grootste verandering dat verschillende categorie├źn nieuws – zoals wereld, zaken, wetenschap en gezondheid – van de linkerkant van het scherm naar de menubalk bovenaan zijn verplaatst. Je kunt de voor en na vergelijken in screenshots van het nieuwe ontwerp (boven) en de oude look (onder).

De oude lay-out van Google Nieuws plaatste de onderwerpen in de linkerkolom en maakte meer ruimte voor het weer.

Google Nieuws bestaat nu 20 jaar, na de lancering in 2002.
Afbeelding: google

Google zegt dat het ook zijn sectie “fact-checking” heeft uitgebreid, waarin het ontmaskeren van virale claims van organisaties zoals Full Fact wordt benadrukt. Het is echter niet zo prominent aanwezig en het is verborgen in een gedeelte dat de meeste bezoekers niet onder aan de startpagina zullen zien.

Over het algemeen denk ik dat het herontwerp van Google Nieuws ervoor zorgt dat het meer op de voorpagina van een krant lijkt dan op een geaggregeerde bron zoals een RSS-feed (RIP Google Reader). Het is een hele kleine verandering, maar een welkome verandering.

READ  Panic's Playdate-mobiel zal klaar zijn om live te gaan wanneer het ergens dit jaar wordt gelanceerd
Written By
More from Lesley Curry
Sony overweegt meer PlayStation-games voor pc uit te brengen | Tech
Sony brengt mogelijk meer PlayStation-games voor pc uit. Dat wil de fabrikant...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *