Xbox Cloud Gaming voor pc nadert release

Als er één ding is waar veel Xbox-fans op wachten, brengt het xCloud, of zoals Microsoft het noemt, Cloud Gaming, naar de pc. Het is tot nu toe een vreemde omissie geweest in het Cloud Gaming-verhaal, maar dat zou in de nabije toekomst moeten veranderen.

Afgelopen december kondigde Microsoft aan dat iOS en pc in het voorjaar van 2021 aan de xCloud-ervaring zouden worden toegevoegd, en nu beginnen we enige vooruitgang in de richting van dat doel te zien.

De afgelopen twee weken heeft Microsoft “Cloud Gaming” via de browser uitgerold naar een grote groep gebruikers binnen Microsoft. Tot nu toe is dit de grootste groep bètatesters van cloudgames die service op pc repliceert en dit is een van de laatste stappen voordat deze in een preview-status aan het publiek wordt gepresenteerd.

Voor degenen die de service momenteel binnen Microsoft testen, hebben ze gemeld dat de ervaring op dit moment weinig bugs bevat, maar dit is te verwachten. Bovendien werkt de streamingdienst op dit moment alleen met Chrome en Edge, en Firefox- en Safari-gebruikers zullen hun surfgedrag moeten wijzigen als ze de dienst willen gebruiken.

Een ding waar ik op dit moment niet helemaal zeker van ben, is of de zelfstandige Cloud Gaming-app er zal zijn wanneer de service voor het eerst in het openbaar verschijnt. Eind vorig jaar was er een gelekte app waarmee je xCloud op je computer kon draaien, maar die app-ervaring zou kunnen verdwijnen ten gunste van een browseroplossing.

Microsoft kan er nog steeds voor kiezen om beide oplossingen aan te bieden, een “app” zou immers slechts een webomslag kunnen zijn, maar de kern is dat Cloud Gaming op pc zo snel vordert dat Microsoft het gestelde doel van een voorjaarsrelease kan bereiken. IOS die de service dupliceert, lijkt zich echter niet in teststadia te bevinden zoals een pc, maar deze oplossing is iets gecompliceerder dankzij het winkelbeleid van Apple.

READ  Assassin's Creed Valhalla Releasetijd, downloadgrootte en pre-orderbonussen

XCloud werd aanvankelijk gelanceerd op Android en die gebruikers kunnen vandaag games streamen. Maar met miljarden gebruikers op pc en iOS, zal het mogelijk maken van deze platforms om games te streamen de Xbox-wereld openen voor een breder publiek van games.

Getagd Cloud Gaming, Microsoft, xCloud

Written By
More from Vanessa Hale

Ori en de wil van de Wisps Xbox Series X recensie

Acht maanden na de eerste release kregen Ori and the Will of...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *