Xbox Game Bar uitschakelen (of inschakelen) in Windows 10

De Xbox Game Bar van Microsoft in Windows 10 is een gemakkelijke manier om een ​​overlay van nuttige UI-elementen op te roepen met de sneltoets Windows + G. Maar niet iedereen heeft het nodig, en als je het wilt uitschakelen (of later weer wilt inschakelen), is dat alles wat nodig is. Hij bezoekt “Instellingen”. Hier is hoe.

Open eerst Windows-instellingen. Open hiervoor het menu Start en klik op het kleine “tandwiel” -pictogram, of druk op Windows + i op uw toetsenbord.

Klik in het menu Start van Windows 10 op "Kom op" Pictogram om instellingen te openen.

Klik in de instellingen op “Games”.

Klik in de Windows-instellingen op "de spellen."

Tik onder “Xbox Game Bar” -instellingen op de schakelaar onder “Enable Xbox Game Bar” totdat deze wordt uitgeschakeld. Hierdoor wordt de Xbox Game Bar uitgeschakeld.

tik op "Schakel Xbox Game Bar in" Schakelaar.

Sluit daarna Instellingen. Druk op Windows + G en er zal niets verschijnen. Zelfs als je op de Xbox-knop op de Xbox-controller drukt, gebeurt er niets. De Xbox Game Bar is volledig uitgeschakeld.

Als je de Xbox Game Bar weer wilt inschakelen, ga je naar het gedeelte “Gaming” in Windows-instellingen en zet je de “Enable Xbox Game Bar” op “Aan”.

Hoe de Xbox-knop in Windows 10 uit te schakelen

Als je een Xbox 360-controller of Xbox One hebt aangesloten op je Windows 10-pc, kun je standaard op de Xbox-knop drukken (de grote cirkel in het midden van de console met een “x”) om de Xbox Game Bar te openen.

Als je dit wilt uitschakelen, ga je naar Windows Instellingen> Games en schakel je het selectievakje naast “Open Xbox Game Bar met deze knop op de console” uit.

Schakel dit selectievakje uit om de Xbox-knop in Windows 10 uit te schakelen

Als je de Xbox Game Bar volledig uitschakelt met de toets “Enable Xbox Game Bar”, roept de Xbox-knop op je console niet de Game Bar op. Maar dit schakelt ook de Game Bar-oproep uit met behulp van andere methoden (zoals de Windows + G-snelkoppeling). Veel plezier met spelen!

READ  The Elder Scrolls V: Skyrim komt naar Xbox Game Pass voor Android, samen met zes andere titels | Lidwoord

Verwant: Hoe u een console-gameconsole aansluit op een Windows- of Mac-computer

Written By
More from Vanessa Hale

Cyberpunk 2077 heeft een Metacritic-score van slechts 3,4

Cyberpunk 2077 is sinds de release om de verkeerde redenen in de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *