Xbox Head is niet blij met het nieuwe App Store-beleid van Apple

Xbox Head is niet blij met het nieuwe App Store-beleid van Apple

De Europese Unie heeft onlangs een nieuwe technologieverordening aangenomen, de Digital Markets Act (DMA), die zich richt op digitale ‘poortwachters’ – zoals Apple – en hen onder meer verplicht app-winkels van derden toe te staan. In overeenstemming met de nieuwe regelgeving voerde Apple meer kosten in, en ontwikkelaars die apps op iOS publiceren waren daar niet blij mee.

Sarah Bond van Xbox is de laatste die commentaar geeft op de vergoedingenstructuur, daarbij verwijzend naar een tweet van Spotify-hoofd Daniel Ek, waarin hij beweert dat de nieuwe vergoedingen slechts een manier zijn om ontwikkelaars te dwingen zich aan de status quo te houden, zoals opgepikt door The Verge.

“Wij geloven dat constructieve gesprekken verandering en vooruitgang in de richting van open platforms en meer concurrentie stimuleren”, aldus Bond in haar tweet. “Het nieuwe beleid van Apple is een stap in de verkeerde richting.” “We hopen dat ze luisteren naar feedback op hun voorgestelde plan en werken aan een meer inclusieve toekomst voor iedereen.”

De verandering in het EU-beleid leidde ook tot commentaar van Epic CEO Tim Sweeney, die al jaren ruzie maakt met Apple over zijn App Store-beleid. Sweeney noemde de nieuwe tarieven een ‘misleidend nieuw voorbeeld van kwaadwillige naleving’.

READ  Er zijn nieuwe patches uitgebracht voor Alan Wake 2 voor pc, Xbox en PS5; Dit is wat ze doen

Het belangrijkste probleem dat ontwikkelaars irriteert, is een vast bedrag van 50 eurocent dat wordt toegepast op elke app-installatie na 1 miljoen installaties, die wordt geactiveerd als ontwikkelaars hun apps via een externe storefront willen distribueren. Elk bedrijf dat een eigen winkel exploiteert, moet ook een vergoeding van 50 cent per installatie betalen, zonder de gebruikerslimiet van 1 miljoen. de Dat heeft de Europese Commissie gezegd Het zal pas met een reactie komen op de beleidswijzigingen van Apple nadat de DMA in maart van kracht wordt, met ernstige gevolgen als Apple niet aan de nieuwe wettelijke vereisten voldoet.

Epic heeft aangekondigd dat het van plan is Fortnite opnieuw uit te brengen op iOS in Europa via de Epic Games Store dankzij wijzigingen in de regelgeving. Er wordt ook gezegd dat Xbox van plan is om ergens in de toekomst een eigen winkel voor mobiele games te lanceren, aangewakkerd door de recente overname van mobiele gaminggigant King als onderdeel van de Activision-Blizzard-deal.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *