Xbox Live is niet beschikbaar voor sommige spelers op Xbox One en Xbox Series X/S.

Xbox Live is momenteel niet beschikbaar voor sommige spelers op alle Xbox-platforms, waaronder Xbox One en Xbox Series X/S. Het afgelopen uur is er een scherpe piek geweest in genoemd Er beginnen problemen van Xbox-gebruikers te ontstaan, waarvan er vele stellen dat de online gaming-component die aan de Xbox als geheel is gekoppeld, niet werkt. En hoewel dit misschien een beetje vervelend is om te horen, doen de betreffende problemen zich momenteel voor op een aantal verschillende websites en services.

Over het algemeen komen de aspecten van Xbox Live die problemen zouden oplossen, samen met de kernfuncties van de service. Gebruikers die binnen een uur problemen meldden, zeiden grotendeels dat ze op geen enkele manier online konden gamen. Anderen ontdekten dat ze niet eens correct konden inloggen op hun profiel. Sommigen hebben ook gezegd dat de Microsoft Store op Xbox-consoles ook is gecrasht, hoewel dit probleem minder vaak voorkomt.

Zoals eerder vermeld, komt het belangrijkste probleem achter deze Xbox Live-problemen voort uit het feit dat Akamai momenteel niet beschikbaar is. Als u niet weet wat Akamai is, is het in feite een service die een groot aantal platforms host die op een of andere manier met internet zijn verbonden. Akamai leed vandaag rond het middaguur een enorm verlies voor veel services, wat vervolgens leidde tot andere platforms die het ondersteunt, zoals Xbox Live, en vervolgens uitviel. PlayStation werd ook getroffen als gevolg van deze storing, waarbij PSN ook problemen ondervond voor veel spelers op PS4 en PS5.

Op het moment van publicatie van dit artikel lijkt het erop dat veel van de services die zijn gekoppeld aan Akamai langzaam weer online beginnen te komen. Als je dus last hebt van ergernissen op Xbox Live, hopen we dat het probleem in de nabije toekomst zal worden opgelost. En als je kwaad bent over deze hele beproeving, weet dan dat Microsoft en Xbox geen schuld hebben.

READ  Rust PS4 en Xbox One: spraakchat gebruiken

Heb je vandaag geworsteld met je Xbox Live? Laat het me weten over je eigen ervaring in de reacties of meer op Twitter op Betrouwbaar.

Written By
More from Vanessa Hale

The Sinking City is nu beschikbaar voor Xbox Series X, uitgegeven door Frogwares

Verzonken stadEn de Lovecraftian, het detectivespel in de open wereld dat verwikkeld...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *