Xbox-maker verontschuldigt zich na 20 jaar bij AMD-CEO voor last-minute overstap naar Intel – ‘Pure Politics’

De originele Xbox werd volgende maand 20 jaar geleden uitgebracht en om zijn aanstaande verjaardag te vieren, heeft de console-ontwerper zijn excuses aangeboden aan AMD-ingenieurs en zijn CEO voor de last-minute beslissing van Microsoft om AMD van rivaliserende Intel te verwijderen.

Seamus Blackley verontschuldigde zich op Twitter bij AMD-technici die samenwerkten met Microsoft om het prototype te maken van de Xbox-consoles die het bedrijf gebruikte in de aanloop naar de release van de OG Xbox in november 2001. Tegen Lisa Su, CEO van AMD, zei Blackley: “Ik smeek om genade.”

“Ik stond daar op het podium om aan te kondigen, met… [Bill Gates]Hij zei over de AMD-ingenieurs in de kamer, ze waren daar, op de eerste rij, erg verdrietig. “Ik zal het nooit vergeten. Ze hebben veel geholpen met de prototyping. Prototypes die daadwerkelijk de lanceringsaankondiging uitvoerden, worden getoond op AMD HARDWARE. “

“Ik voelde me zo’n ezel,” zei Blakely.

Microsoft liet AMD vallen ten gunste van Intel vanwege “Puur politiek” Blakely zei in een andere tweet.

AMD is misschien de dupe geworden van het leveren van chips voor de originele Xbox, maar AMD-chips worden gebruikt voor zowel Xbox Series X | S en PlayStation 5 tegenwoordig. Er is momenteel een tekort aan chips in de elektronicawereld als gevolg van de pandemie, en gameconsoles behoren tot de vele getroffen producten.

Hoewel het tekort naar verwachting tot 2022 zal aanhouden, AMD maakte een winst van $ 710 miljoen voor het vierde kwartaaldie op jaarbasis met 352% toenam.

2021 is de 20e verjaardag van Xbox en Halo, en Microsoft viert een speciale editie Xbox-console en headset die verschillende knipoogjes heeft naar de originele Xbox. Ondertussen wordt Halo Infinite gelanceerd op 8 december, een paar weken na de 20e verjaardag van de release van Xbox en Halo.

READ  Plots laden mensen Psychonauts 2 vooraf met de Xbox-app
Written By
More from Vanessa Hale
Deadly Days is nu beschikbaar op PlayStation en Xbox
Lock ‘n’ Download in deze 8bit Wacky Zombie Apocalypse. Na een succesvolle...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *