Xbox One X-games presteren tot twee keer zo goed op Xbox Series X – Gaming – Nieuws

Diverse websites hebben praktijkervaringen met de Xbox Series X gepost. Alleen tests met bestaande games worden getoond via achterwaartse compatibiliteit. Grote verschillen zijn te zien in games die moeilijk draaien op de Xbox One X.

Onder andere Eurogamer in De rand hebben achterwaartse compatibiliteit getest met de Xbox Series X. Dit werd gedaan met een prototype van de console, dat waarschijnlijk bijna hetzelfde is als degene die volgende maand uitkomt.

De Xbox Series X kan de huidige Xbox-games draaien en gebruikt de extra GPU-rekenkracht bijvoorbeeld om hogere framesnelheden te behalen. Voor games met een dynamische resolutie houdt de next-gen console de maximale resolutie langer vast. De console kan de resolutie of frame rate van een game niet verhogen, ontwikkelaars moeten de game daarvoor aanpassen. Als een game op de Xbox One X bijvoorbeeld een dynamische resolutie van 4k heeft, met een frame rate target van 30 fps, dan is dit hetzelfde op de Series X.

Door de extra CPU- en GPU-rekenkracht kan de next-gen console games draaien die niet soepel draaien op de One X. Eurogamer laat dit duidelijk zien met video’s van Hitman en Hitman 2. Die game draait in 4k op de Xbox One X, maar de frame rate ligt meestal tussen de 30 en 40fps, terwijl de Series X bijna altijd 60fps haalt. Grote verschillen zijn te zien in dergelijke veeleisende games.

Microsoft bevestigt tegenover Eurogamer dat de GPU van de Xbox Series X in een compatibiliteitsmodus werkt bij het spelen van Xbox-games. Bovendien zijn de nieuwe functies en verbeteringen van de RDNA 2-architectuur niet beschikbaar. De prestaties in de compatibiliteitsmodus zeggen niet alles over de volledige mogelijkheden van de GPU.

READ  Ik heb vrienden aan de andere kant

Als games al vlot draaien op de reguliere Xbox, of geen veeleisende 4k-modus hebben, dan biedt spelen op de Xbox Series X niet veel meerwaarde en wachten we op een mogelijke patch die opties toevoegt voor hogere resoluties en frame rates.

Microsoft zei eerder dat ‘geselecteerde’ games ook de mogelijkheid zullen hebben om de framesnelheid te verdubbelen. Games die nu een target hebben van 30 fps of 60 fps, kunnen draaien op 60 fps of 120 fps op de Series X. Er zijn nog geen tests uitgebracht. Er zijn nog geen games die hiervoor zijn aangepast.

De Auto HDR-functie is al actief. De Xbox Series X biedt games die geen HDR ondersteunen met dergelijke effecten via algoritmen. Volgens Eurogamer werkt dit in de praktijk goed, maar staat het bij sommige games uit. Microsoft zal de functie uitschakelen als deze ongewenste effecten lijkt te veroorzaken.

The Verge heeft ook een video gepost en besteedt veel aandacht aan laadtijden. Dankzij de snelle NVMe SSD in de Xbox Series X laden games beduidend sneller op de next-gen consoles, al is het verschil niet voor alle titels hetzelfde. De belofte is dat games van de volgende generatie sneller zullen laden, omdat ze specifiek voor de console zijn ontworpen en volledig kunnen profiteren van wat Microsoft de Velocity Architecture noemt.

Verschil in laadtijden, gemeten door The Verge
SpelXbox-serie XXbox One X
CoD: Warzone16 seconden21 seconden
Red Dead Redemption 252 seconden1 min, 35 seconden
De buitenste werelden6 seconden27 seconden
Kwaad binnen 233 seconden43 seconden
Sea of ​​Thieves20 seconden1 min, 21 seconden
Warframe25 seconden1 min, 31 seconden
AC: Odyssey30 seconden1 min, 7 seconden
No Man’s Sky1 min, 27 seconden2 minuten, 13 seconden
Destiny 2 43 seconden1 min, 52 seconden

Written By
More from Aubrey Mason

De gratis games van de week in de Epic Games Store zijn Abzu & Rising Storm 2: Vietnam

Deze week zijn beide Rising Storm 2: Vietnam ABZÛ gratis te downloaden....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *