Xbox Party Chat ondersteunt nu spraaktranscriptie en tekst-naar-spraak voor insiders

Xbox-toegang voor iedereen, ook voor mensen met spraak- en gehoorproblemen, heeft nieuwe verbeteringen gekregen. Microsoft Kondig vandaag nog aan Xbox Party Chat heeft ondersteuning toegevoegd voor het afstemmen van spraak-naar-tekst en tekst-naar-spraak voor insiders.

Party Chat is een paar jaar geleden geïntroduceerd op Xbox One om spelers in staat te stellen om met andere spelers op het platform te communiceren via tekst naast voicechat. Met de spraak-naar-tekst-functie wordt alles wat je zegt op het feest getranscribeerd en wordt de resulterende tekst overlay weergegeven terwijl je een game speelt. Aan de andere kant zorgt de tekst-naar-spraak-functie ervoor dat uw tekst hardop kan worden voorgelezen aan anderen op het feest met een kunstmatig gecreëerde stem. U kunt zelfs meerdere stemmen kiezen voor elke ondersteunde taal.

Om de nieuwe toegankelijkheidsfuncties te gebruiken, ga je gewoon naar het instellingenmenu en selecteer je ‘Toegankelijkheid’. Van daaruit kun je op Game klikken en vervolgens Chat kopiëren selecteren. Als alternatief kunt u, wanneer u zich in een groep bevindt, gewoon op Opties klikken om Instellingen te openen en vervolgens Toegankelijkheid configureren kiezen.

Transcriptie en tekst-naar-spraak-mogelijkheden zijn in 2017 geïntroduceerd op Xbox One (samen met Windows 10) voor sommige games. Hun toevoeging aan Party Chat is een welkome ontwikkeling voor degenen die de belfunctie gebruiken tijdens het feest.

READ  Beste EQ-instellingen voor Xbox draadloze headset: bestel het perfecte geluid
Written By
More from Vanessa Hale

Wat is er nieuw in juni 2021 voor Xbox Live Gold-leden?

Londen, Engeland – 11 juli: een klant speelt Xbox xCloud in de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *