Xbox PC Game Pass gebruiken op een Windows-pc

Microsoft Xbox Game Pass Het is een abonnementsservice die on-demand toegang biedt tot tientallen games. Het is van grote waarde als je graag nieuwe games speelt en ontdekt, en Nu het op pc staat In plaats van alleen een console-ervaring te zijn, kan je abonnement je volgen van je Xbox-console naar je Windows-bureaublad.

De uitbreiding van Windows-pc’s is echter niet van een leien dakje gegaan. Hoewel je met de Xbox gemakkelijk rechtstreeks vanaf het hoofddashboard toegang hebt tot je Game Pass, is het vinden van Game Pass-games op een pc een heel ander verhaal.

Er zijn twee manieren om Game Pass-games op pc te vinden. De eerste en gemakkelijkste vereist dat je een gratis app downloadt, hoewel ik denk dat het de moeite waard is. De tweede methode vereist geen extra installaties, maar het vinden van compatibele Game Pass-spellen is ingewikkelder.

Koop eerst PC Game Pass

Als je al geabonneerd bent op Game Pass Ultimate, gefeliciteerd, je hebt al toegang tot PC Game Pass en je kunt deze stap overslaan. Voor iemand anders, begin hier.

U kunt een abonnement op beide kopen PC Game Pass voor $ 9,99 per maand of voor Game Pass Ultimate voor $ 14,99 per maand. Dit laatste is een alles-in-één bundelabonnement van Microsoft dat ook Xbox Live Gold omvat voor online multiplayer-spel op consoles en Game Pass voor Xbox One, evenals PC Game Pass. Als je een nieuwe abonnee bent, is het vermeldenswaard dat je de eerste maand PC Game Pass voor slechts $ 1 kunt krijgen.

Toegang tot Game Pass-games op pc via de Xbox-app

Dit is de gemakkelijkste en meest gebruiksvriendelijke manier om Game Pass-spellen te vinden die op een pc worden gespeeld.

  • Download eerst de nieuwe Xbox-app uit de Microsoft Store op Windows 10 of 11. Ga naar de Microsoft Store en zoek naar de Xbox-app, of Je vindt het via deze link.
READ  De Wii U ontvangt zijn eerste systeemfirmware-update sinds 2018

Xbox-app in Microsoft Store

  • Meld u aan met uw Microsoft-account. U zult een veel luxere gebruikersinterface hebben dan wat de Microsoft Store biedt. Sterker nog, het toont Game Pass-games op het eerste scherm dat je ziet, en in tegenstelling tot de standaard Store-weergave, kan alles wat de Xbox-app laat zien op pc worden gespeeld.

GamePass-startscherm

Nadat je de games die je wilt spelen hebt geïnstalleerd, kun je ze spelen via de Xbox-app of via een snelkoppeling die tijdens de installatie is gemaakt.

Toegang tot Game Pass-games op pc via de Microsoft Store

Alle pc-games die momenteel op Game Pass kunnen worden gespeeld, zijn te vinden in de Microsoft Store, die standaard op elke Windows-pc staat – geen extra installatie vereist.

Zoals ik eerder al zei, is dit de iets meer verwarrende manier om Game Pass-games te vinden die op pc werken. Ik raad aan om de hierboven genoemde Xbox-app te downloaden, maar deze optie werkt als je haast hebt en niet wilt downloaden.

  • Open de Microsoft Store.

Mijn bibliotheek toont je een lijst met al je apps en kan gekochte titels of GamePass . sorteren

  • Klik op de hoofdpagina van de Store op de menuknop linksonder in het venster en selecteer vervolgens ‘Bibliotheek’ om alle apps te zien die je bezit.
  • Je kunt dan het filter bovenaan gebruiken om alleen de games te bekijken, maar deze weergave maakt geen onderscheid tussen games die je hebt gekocht of titels die je hebt gedownload via GamePass.
  • Deze aanbieding omvat ook games die exclusief op de Xbox-console kunnen worden gespeeld. En er is geen manier om de weergave te filteren om Xbox One-games te laten verdwijnen.

Had ik al gezegd dat de Xbox-app voor Windows veel beter is?

Update 8 maart 2022 14:20 ET: Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 12 augustus 2019; Informatie over Game Pass en enkele screenshots zijn bijgewerkt.

Written By
More from Lesley Curry
Apple’s radicale MacBook Pro kan Microsoft nachtmerries bezorgen
appel is overstappen van Intel-gebaseerde Macs naar ARM-gebaseerde chipsets op basis van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *