Xbox Series X streeft ernaar bekabeling toegankelijker te maken dan ooit tevoren

Microsoft heeft zich altijd tot het uiterste ingespannen om gamen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. In 2018 bracht het bijvoorbeeld de Xbox Adaptieve controller – primair ontworpen om te voldoen aan de behoeften van gamers met beperkte mobiliteit.

Nu, in een poging om de consoles van de volgende generatie net iets toegankelijker te maken, zijn er tactiele indicatoren over poorten toegevoegd om iedereen met een visuele beperking te helpen. Volgens Bryce Johnson, de leider van het Inclusive Tech Lab van Microsoft, zou het in het algemeen ook moeten helpen bij de “reikwijdte van bekabeling” en kabelbeheer.

Hoewel het nog niet per se een “complete oplossing” is, lijkt het zeker een fantastische en inclusieve functie.

Zoals Johnson opmerkte, werkte Xbox Gaming Accessibility Progam Manager, Kaitlyn Jones, samen met het Inclusive Tech Lab om dit mogelijk te maken. Jones volgde deze tweet op met haar eigen shot van de Xbox Series S – die ook wordt geleverd met voelbare indicatoren.

Zelfs sommige mensen binnen Xbox Game Studios zeiden dat ze hier niets van wisten, zoals Halo-communitymanager, John Junyszek:

“wow, ik had geen idee. Ik vind dit geweldig!”

Het is geweldig om te zien dat de ontwerpteams binnen Microsoft het systeem verbeteren met kleine details als deze en ernaar streven om gamen toegankelijker dan ooit te maken.

Wat vind je van deze inclusieve ontwerpfunctie? Zie je jezelf er gebruik van maken? Vertel het ons hieronder.

READ  Beste Amazon Prime Day-gamingdeals 2020 - Switch, PS4, Xbox One, pc en meer
Written By
More from Vanessa Hale

Top 4 Xbox One-controllers van derden

De meeste moderne consoles zoals de Microsoft Xbox One worden geleverd met...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *